TEATRE PER ADULTS

Els cursos de teatre per adults de l’Aula estan pensats tant per l’alumnat que ja té experiència en el món del teatre, com per a aquelles persones que s’hi volen iniciar. En realitat damunt d’un escenari només s’ensenyen retalls de vida, per tant, no té cap altra complicació que tenir la voluntat de pujar-hi. Com deia William Shakespeare a l’obra Al vostre gust… “El món sencer és un teatre,  i tots els homes i dones en són, simplement, els comediants”.

L’oferta formativa és molt variada i comprèn cursos i tallers de llenguatges molt diversos, al gust de tothom.


MATRICULACIÓ

El període de matrícula dels cursos d’adults es realitza a partir de setembre i  fins una setmana abans de començar el curs escollit.

La matrícula es realitza de forma presencial a l’Aula, fins a exhaurir les places.

 Bonificacions:

  • Les persones membres de famílies nombroses i de famílies monoparentals tenen una bonificació del 50%, que augmentarà al 75% si són de categoria especial.
  • Per poder sol·licitar bonificacions es necessari que l’alumne estigui empadronat a Lleida en el mateix domicili del pare o mare o tutor/a legal.
  • L’alumnat i/o famílies haurà d’estar al corrent de pagament de tarifes i no tenir cap deute amb l’Ajuntament.
    Informació de les bonificacions
    Sol·licitud

GRUPS I HORARIS


TALLERS D’INTERPRETACIÓ


POE

DE PO(E)

Professor: Eduard Muntada
Calendari: del 5 d’octubre a febrer de 2019
Horari: divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Taller d’interpretació basat en poemes i relats de Poe (que no de por). Així, prenent com a material de treball poemes i alguns dels contes menys coneguts d’Edgar Allan Poe, es bastirà un espectacle on també hi haurà cabuda per la poesia, la tragèdia, el drama, la comèdia, la farsa… i la sorpresa.

MARBURG

MARBURG de Guillem Clua

Professora: Mireia Teixidó
Calendari: de 3 d’octubre de 2017 a 13 d’abril de 2018
Horari: dimarts de 19h a 21h
Preu: 165 €
Explicació: L’agost de 1967 un virus desconegut per la humanitat es va desencadenar a la ciutat alemanya de Marburg, matant a 23 persones de manera fulminant. Des d’aleshores, el nom d’aquesta ciutat ha quedat associat per sempre als seus terribles símptomes.

L’acció de l’obra transcorre en quatre llocs diferents del món anomenats Marburg en quatre moments de la història recent.

TEATRE PER A GENT GRAN

TEATRE PER A GENT GRAN

Professora: Mireia Teixidó
Calendari: de 9 d’octubre de 2017 a 29 de maig de 2018
Horari: dilluns de 10.00 h a 11.30 h
Preu: 80 €
Edat: a partir de 55 anys
Explicació: L’experiència vital és imprescindible pel bagatge de qualsevol actor o actriu.
Aquest taller vol posar-la en valor portant a escena un espectacle que no deixarà indiferent a ningú.

IBSEN

BOSCOS

Professor: Ferran Farré
Calendari: del 23 de febrer a juny de 2018
Horari: divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Boscos de Wajdi Mouawad és la tercera entrega de la tetralogia “la sang de les promeses” del genial, Wajdi Mouawad. Una reflexió d´alt voltatge poètic entorn a la guerra, la foscor de l´ànima humana i la trista història
d´Europa, en un mena de mestissatge entre crònica i faula llegendària, entre allò quotidià i allò màgic…
En la fondària espessa i feréstega
d´aquests “boscos”, les revelacions prohibides, la recerca dels orígens,
l´enfrontament a la veritat, i els temes universals més incòmodes que sacsegen els personatges de
l´obra i de retruc, per identificació i reconeixement, a qualsevol de nosaltres.

INTERPRETACIO DAVANT CAMERA

INTERPRETACIÓ DAVANT DE LA CÀMERA

Professor: Óscar Sánchez
Calendari: Del 30 de gener al 17 d’abril de 2018
Horari: dimarts de 19.00h a 22.00h
Preu: 165 €
Explicació: Curs on es treballaran diverses tècniques d’interpretació destinades a guanyar recursos per actuar amb naturalitat davant de la càmera i conèixer l’especificitat del medi cinematogràfic i audiovisual. Els exercicis treballats conduiran a un curtmetratge final amb els participants com a protagonistes.

MARBURG

TALLER D’INTERPRETACIÓ PER A JOVES

Professora: Albert García
Calendari: de 16 de febrer  a juny de 2018
Horari: divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu:  165 €
Edat: joves de nivell IV (de 18 a 25 anys)
Explicació: Taller d’interpretació per a joves. Temàtica pendent de concretar.

TEATRE PER A GENT GRAN

TEATRE PER A MARES I PARES

Professor: Mireia Teixidó
Calendari: 4 d’octubre de 2017 a 27 de març de 2018
Horari: dimecres de 19.15 h a 21.15 h
Preu: 100 €
Explicació: Des de fa uns anys fem aquest taller perquè volem que els pares i mares dels nostres alumnes siguin els protagonistes. A través d’una experiència fresca, divertida i que serveixi per desconnectar de tota la setmana.CURSOS I LABORATORIS


CLAQUE

CLAQUÉ INICIACIÓ

Professora: Maricel Cano
Calendari: del 2 d’octubre de 2018 a febrer de 2019
Horari: dimarts de 20:00 h a 21:00 h
Preu: ????
Explicació: La vida és ritme! En aquest tipus de dansa els sons rítmics són creats pels peus del ballarí/na que utilitza sabates amb “claquetes”. El “Tap-Dance” forma part de la cultura del Jazz. És un expressió dansada d’origen Afro-americà que neix a les plantacions durant l’esclavitud. L’alumne/a s’iniciarà amb l’aprenentatge lent dels passos i del vocabulari del “Tap” tradicional i el reconeixement de les estructures rítmiques i melòdiques.

LA TEORIA DELS COSSOS MUTANTS

TALLER INTERGENERACIONAL DE MOVIMENT CREATIU

Professora: Marta Casals
Calendari: Dissabte 3 de febrer
Horari: de 10 h a a 11.15 h
Preu: Gratuït per a les famílies de l’Aula i 5€ per a noves famílies.
Explicació: Taller de dansa creativa per a un públic familiar i intergeneracional. L’objectiu és educar el cos i crear vincles entre infants i adults a partir del moviment i l’expressió corporal. El joc, la interacció amb material i la música, són les eines per explorar i descobrir possibilitats de moviment. Taller de un dia per a infants des de 1 any d’edat  a P5 i els adults acompanyants (pare/mare, avis, oncles…).

EL PERFUM

CANT INDIVIDUALITZAT

Professor: Francesc Jové

Calendari: Curs 2018/19

Horari: A convenir

Preu: 50 € (4 sessions de 30 minuts)

Explicació: Classes individualitzades de cant en les que es treballarà el funcionament general dels aparells respiratori, fonador i ressonador. Mitjançant una respiració costo-diafragmàtica-abdominal correcta i una bona conciencia corporal per aconseguir  el so personal, l’afinació, l’articulació i la ressonància.

TALLER DE DECLAMACIÓ DE TEXTOS

TALLER DE DECLAMACIÓ DE TEXTOS

Professor: Jaume Belló
Calendari: del 5 de març de 2018 a 18 de juny de 2018
Horari: dilluns de 11:00 h a 13:00 h
Preu: 95 €
Explicació: Curs per treballar la Lectura de Literatura en el seu màxim abast (poesia, monòlegs, escenes teatrals, etc… ) El joc amb la veu en la forma i el contingut dels textos escollits, de manera que ens pugui preparar per fer Lectures davant del públic. Acabarà amb una presentació dramatitzada de les lectures escollides i treballades.TEATRE MUSICAL


WAITRESS

WAITRESS

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació. Anna Borrego, cant. Maricel Cano, coreografia
Calendari: CURS ANUAL del 2 de octubre de 2018 a finals de Juny de 2019
Horari: Dimarts de 21.15 h a 23.15 h
Preu: 330 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió del musical Waitress, que narra la història d’una cambrera experta en l’elaboració de pastissos que es troba atrapada en una petita ciutat i en un matrimoni sense amor. La celebració d’un concurs culinari en una ciutat propera, li oferirà una oportunitat d’escapar, i es veurà obligada a valorar si complir amb les seves obligacions i compromisos o llençar-se cap a la llibertat. Els seus clients, companys de feia i l’atractiu nou doctor, li oferiran conflictives receptes per la felicitat, però serà ella mateixa qui haurà de decidir.
Places: 14 places.

molt soroll

MOLT SOROLL PER NO RES

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació.  Anna Borrego, cant.
Calendari: CURS QUADRIMESTRAL. del 3 d’octubre de 2018 a febrer de 2019
Horari: Dimecres  de 21.15 h a 23.15 h
Preu: 165 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió musical del clàssic de William Shakespeare Molt soroll per no res. El príncep D. Pedro d’Aragó i D. Juan, el seu germà bastard, tornen de la guerra acompanyats de dos notables italians, Claudio i Benedicte, i els seus criats. Leonato, governador de Messina (Sicília), els convida a passar un mes a casa seva. Durant l’estada, s’hi originen dues històries d’amor. La primera entre Claudio i Hero, filla de Leonato, i la segona entre Beatrice i Benedicte. D. Juan, que no pot veure ningú feliç, tracta d’impedir que Claudio es casi amb Hero embrutant el noble llinatge de Leonato amb una calúmnia. L’orgull, la burla verbal i el tarannà de Beatrice i Benedicte els dificulta festejar d’una manera pacífica. Després de moltes trifulgues es descobreix la veritat i amb la intervenció de mitjancers s’arreglen els dos matrimonis.
Places: 16 places.

the sound

THE SOUND OF MUSIC

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació. Anna Borrego, cant. Maricel Cano, coreografia.
Calendari: CURS ANUAL. del 4 d’octubre de 2018 a juny de 2019
Horari: dijous de 19.15 h a 21.15 h
Preu: 330 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió del musical The Sound of music (Sonrisas Lágrimas) que narra la història d’una monja a l’Austria de 1938. La Maria és una alegre novícia que abandona l’abadia per convertir-se en la institutriu dels set fills d’un militar retirat, el capità VonTrapp, vidu des de no fa massa temps. La casa dels VonTrapp funciona com una caserna militar, però la Maria aconsegueix retornar l’alegria als nens i guanyar-se el seu respecte i amor.
Places: 8 places per adults, 8 places a partir de 12 anys

american idiot

AMERICAN IDIOT

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació. Anna Borrego, cant. Maricel Cano, coreografia.
Calendari: CURS ANUAL. del 4 d’octubre de 2018 a juny de 2019.
Horari: dijous de 21.15 h  a 23.15 h
Preu: 330 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió del musical American Idiot. La trama gira al voltant d’uns personatges de classe treballadora, des dels suburbis de la ciutat fins a Orient Mitjà, que busquen la redempció en un món ple de frustració. Tot plegat acompanyat i explicat a través de les cançons de Green Day. El protagonista és en Johny, un jove que fuig dels suburbis i de les prohibicions dels seus pares per intentar trobar sentit a la seva vida.
Places: 14 places.CURSOS DE MIGDIA


CURS DE CLOWN

INICIACIÓ A LES TÈCNIQUES AÈRIES: TELES I TRAPEZI FIXE.

Professora: Alba Vicario i Javier de Frutos
Calendari: del 6 de febrer de 2018 al 29 de maig de 2018
Horari: dimarts de 15.15 a 17.15h
Preu: 114 €
Edat: A partir de 15 anys
Explicació: Presentem un taller d’iniciació a dues de les tècniques aèries del circ: tela aèria i trapezi fix. Durant aquests quatre mesos d’aprenentatge que compartirem, us transportarem a l’espai aeri, analitzarem les possibilitats de moviment del cos en aquest medi, tan diferent del terra. Aprendrem diferents maneres de pujar, trobar posicions de descans, figures estàtiques i caigudes, així com a portar a altres persones. Amb tot aquest material, l’objectiu és que coneguis a l’element, i que et trobis a gust en ell, en alçada.

LA TEMPESTA

CURS D’INICIACIÓ AL DOBLATGE

Professor: Llubí Casas
Calendari: del 20 de febrer de 2018 al 17 d’abril de 2018
Horari: dimarts de 15:15h a 17:15h
Preu: 160 €
Explicació: Curs d’iniciació al doblatge on es pretén que l’alumne faci un petit tast d’aquesta tècnica. Es treballaran diferents àmbits com són: documental, dibuixos animats i persones reals; per tal de fer una evolució favorable en l’aprenentatge i que cadascú pugui descobrir les seves habilitats davant d’un micròfon.
Places: 8 places

DANSA IMPROVISACIO

DANSA D’IMPROVISACIÓ

Professora: Marta Casals
Calendari: Del 5 d’octubre
Horari: dijous de 15.15 h a 16.30 h
Preu:
Explicació: Improvisar és una manera de construir. Utilitzarem el moviment com a element de creació i ens basarem en l’escolta, el joc i els estímuls, per a donar-los-hi forma i crear històries i contextos composats de manera instantània. La improvisació és present. Acció i reacció. Creació.

CURS DE CLOWN

JOC ACROBÀTIC

Professora: Luciana Spadafora
Calendari: de 3 d’octubre de 2017 a 14 de febrer de 2018
Horari: dimarts de 15.30 h a 16.30 h
Preu: 70€
Edat: A partir de 15 anys
Explicació: És una activitat on s’abordaran diverses disciplines Acrobàcies de terra amb habilitats gimnàstiques i treballs conjunts d’acroesport i acro-ioga. Acrobàcia aèria de teles, trapezi i cèrcol. Expressió Corporal. L’Objectiu serà aprendre d’una manera creativa a través del joc i la tècnica. Al final del procés es mostrarà el treball realitzat davant dels públic.CURSOS DE FORMACIÓ EDUCATIVA I SOCIAL


INTERPRETACIÓ PER A DOCENTS

INTERPRETACIÓ TEATRAL PER A DOCENTS

Professora: Mercè Ballespí
Calendari: de 24 doctubre de 2017 a 20 de març de 2018
Horari: dimarts de 17.00 h a 19.00 h
Explicació: Taller de teatre. Creació col·letiva a partir de textos dramàtics i  la incorporació de diferents tècniques teatrals. Al finalitzar el taller es farà una representació pública en format d’espectacle.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

EINES PER DOCENTS

EINES TEATRALS PER A DOCENTS

Calendari: de 6 de novembre de 2017 a 22 de gener de 2018
Horari: dilluns de 17.00 h a 19.00 h
Explicació: Curs pràctic on l’alumnat obtindrà recursos teatrals específics per a treballar a l’aula. Optimitzarem les habilitats formatives del professorat a través de diferents tècniques. En finalitzar el curs els assistents disposaran d’eines per a treballar la creativitat, l’espontaneïtat i la vessant artística amb els seus alumnes.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

MOVIMENT I SALUD

EXPLIQUEM AMB EL COS

Professora: Silvia García
Calendari: de 12 de febrer de 2017 a 30 d’abril de 2018
Horari: dilluns de 17.00 h a 19.00 h
Explicació: Taller de moviment per a professorat.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

 


PROFESSORAT