TEATRE PER ADULTS

Els cursos de teatre per adults de l’Aula estan pensats tant per l’alumnat que ja té experiència en el món del teatre, com per a aquelles persones que s’hi volen iniciar. En realitat damunt d’un escenari només s’ensenyen retalls de vida, per tant, no té cap altra complicació que tenir la voluntat de pujar-hi. Com deia William Shakespeare a l’obra Al vostre gust… “El món sencer és un teatre,  i tots els homes i dones en són, simplement, els comediants”.

L’oferta formativa és molt variada i comprèn cursos i tallers de llenguatges molt diversos, al gust de tothom.


MATRICULACIÓ

El període de matrícula dels cursos d’adults es realitza des de l’1 de setembre fins una setmana abans de començar el curs escollit.

La matrícula es realitza de forma presencial a l’Aula, fins a exhaurir les places.


GRUPS I HORARIS


TALLERS D’INTERPRETACIÓ


IBSEN

IBSEN (cinc combats)

Professor: Ferran Farré
Calendari: 6 d‘octubre de 2017 a 10 de febrer de 2018
Horari: divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Cinc peces del teatre d´idees revulsiu d´Henrik Ibsen. Cinc combats a cos perdut en espai itinerant i amb les dones rebels com a figures centrals dels combats. Es treballarà la tècnica interpretativa naturalista. El realisme des del binomi escolta-acció: actitud, organicitat, conflicte i ritme.
La selecció dels cinc textos que es treballaran de forma fragmentària seran: Un enemic del poble, Casa de nines, Hedda Gabler, Espectres / Rosmersholm, L´ànec salvatge.

TEATRE PER A MARES I PARES

TEATRE PER A MARES I PARES

Professor: Albert García
Calendari: 5 d’octubre de 2016 a 27 de març de 2017
Horari: dimecres de 19.15 h a 21.15 h
Preu: 100 €
Explicació: Des de fa uns anys fem aquest taller perquè volem que els pares i mares dels nostres alumnes siguin els protagonistes. A través d’una experiència fresca, divertida i que serveixi per desconnectar de tota la setmana.

jekyll

JEKYLL & HYDE

Professor: Ferran Farré
Calendari: 12 de febrer de 2017 a 16 de juny de 2018
Horari: divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Versió lliure del text de Robert Louis Stevenson que es treballarà des d´una proposta física i dinàmica (metamorfosi), psicològica (naturalisme i trastorns mentals), i des d´una vessant estètica gòtica (terror) amb una posada en escena final col·lectiva (espectacle).
El bé i el mal junts de la mà per desemmascarar el rostre de l´ànima humana i la seva lluita constant des de l´amor i odi (filantropia versus misantropia).

LA TEMPESTA

KRÀMPACK, de Jordi Sánchez

Professora: Mireia Teixidó
Edat: de 18 a 25 anys, nivell IV de teatre per a joves
Calendari: del 17 de febrer al 9 de juny de 2017
Horari: Divendres de 19.00h a 22.00h
Preu: 165 €
Explicació: Una proposta on les amistats i l’enamorament constituiran el tema central, al voltant del qual giren altres temes secundaris que reflecteixen la complexitat de les relacions humanes dels joves: la frustració amorosa, l’autoengany, la dificultat d’autoafirmació de l’individu, la recerca de la felicitat o les ganes de llibertat són tractats des de la comèdia amb uns personatges propers, vius i creïbles i un llenguatge àgil i real.

TEATRE PER A GENT GRAN

DOÑA ROSITA LA SOLTERA

Professor: Eduard Muntada
Calendari: del 17 de febrer al 16 juny de 2017
Horari: Divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: “Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores” és considerada pel mateix autor la millor de les seves obres, amb tota seguretat la més ben estructurada i equilibrada. Taller d’interpretació que clourà amb la presentació d’una versió de l’espectacle de Federico García Lorca; estrenat a Barcelona el 1935. En aquest taller es treballarà: la comèdia i el melodrama en prosa, prosa poètica i el vers.

TEATRE PER A GENT GRAN

TEATRE PER A GENT GRAN

Professor: Jaume Belló
Calendari: 4 d’octubre de 2016 a 29 de maig de 2017
Horari: dimarts de 10.00 h a 12.00 h
Preu: 100 €
Edat: a partir de 55 anys
Explicació: L’experiència vital és imprescindible pel bagatge de qualsevol actor o actriu. Aquest taller vol posar-la en valor portant a escena un espectacle que no deixarà indiferent a ningú.

INTERPRETACIO DAVANT CAMERA

CÀSTING PROFESSIONAL. LES CLAUS NECESSÀRIES PER ANAR-HI BEN PREPARAT.

Professor: Marc Montserrat-Drukker

Calendari: 10 i 17 de juny de 2017
Horari: dissabtes de 10.00 h a 12.00 h 
Preu: 50€
Explicació: Dues sessions intensives teòrico – pràctiques amb  dos objectiu concrets:
-Entendre els mecanismes de funcionament del càsting a partir de les necessitats i prioritats del director d’escena, televisió o cinema.
-Treballar de forma individual, totes aquelles eines, trucs i coneixements tant necessaris  per saber: com  accedir a un càsting, com  preparar-se’l i afrontar-lo, com fer-lo i donar el màxim de nosaltres mateixos i com donar-li seguiment.

LA TEMPESTA

MORIR
(Un moment abans de morir)

Professora: Mireia Teixidó
Calendari:  7 d’octubre de 2016 a 3 de febrer de 2017
Horari: Divendres de 19.00 h 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Morir o no, aquest és el dilema que ens presenta Sergi Belbel. Una obra dividida en dues parts, set històries diferents unides per un nexe comú, la Mort, però que donaran un gir dramàtic en la segona part per tal de canviar el destí dels protagonistes.CURSOS I LABORATORIS


TALLER DE DECLAMACIÓ DE TEXTOS

TALLER DE DECLAMACIÓ DE TEXTOS

Professor: Jaume Belló
Calendari: 12 de febrer de 2018 a 28 de maig de 2018
Horari: Dilluns de 11:00 h a 13:00 h
Preu: 95 €
Explicació: Curs per treballar la Lectura de Literatura en el seu màxim abast (poesia, monòlegs, escenes teatrals, etc… ) El joc amb la veu en la forma i el contingut dels textos escollits, de manera que ens pugui preparar per fer Lectures davant del públic. Acabarà amb una presentació dramatitzada de les lectures escollides i treballades.

EL PERFUM

EL PERFUM, HISTÒRIA D’UN ASSASSÍ, de Patrick Suskind

Professor: Ferran Farré
Calendari: 18 de febrer a 20 juny de 2017
Horari: dissabtes de 10.00 h a 13.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Thriller dramàtic amb tints de gènere de terror. Versió teatral del pervers projecte d’un assassí en sèrie amb talent, al servei del mal… i de l’amor. Laboratori de creació que combina el llenguatge de les arts escèniques, plàstiques i audiovisuals.

NO DANSIS SOL

NO DANSIS SOL! EMBARÀS

Professor: Marta Casals
Calendari: Inscripció mensual.
Horari: Dimarts de 9.00 h a 10.30 h
Preu: 40 €
Explicació: No dansis sol! són sessions de dansa creativa a un públic familiar i intergeneracional. L’objectiu és educar el cos i crear vincles entre infants i adults a partir del moviment i l’expressió corporal. El joc, l’expressió corporal i la música, són les eines per explorar i descobrir possibilitats de moviment.
Durant l’embaràs la dona experimenta canvis físics i emocionals. Es farà un treball per acceptar i prendre consciència d’aquests canvis, treballant sempre per la salut i el benestar.

EL PERFUM

CANT INDIVIDUALITZAT

Professor: Francesc Jové
Calendari: Curs 2016/17
Horari: A convenir
Preu: 50 € (4 sessions de 30 minuts)
Explicació: Classes individualitzades de cant en les que es treballarà el funcionament general dels aparells respiratori, fonador i ressonador. Mitjançant una respiració costo-diafragmàtica-abdominal correcta i una bona conciencia corporal per aconseguir  el so personal, l’afinació, l’articulació i la ressonància.

CURS INTENSIU DE COMPOSICIÓ DE PERSONATGE

NO DANSIS SOL! NADONS.

Professor: Marta Casals
Calendari: Inscripció mensual
Horari: Dimarts de 10.30h a 12h
Preu:
Explicació: No dansis sol! són sessions de dansa creativa per un públic familiar i intergeneracional. L’objectiu és educar el cos i crear vincles entre infants i adults a partir del moviment i l’expressió corporal. El joc, l’expressió corporal i la música, són les eines per explorar i descobrir possibilitats de moviment. El moviment és present des del naixement, fins i tot el ritme és un concepte innat en l’ésser humà. Dirigit a nadons des de 0 mesos fins que comencen a caminar i l’adult acompanyant.

PINTER PLAYS

PINTER PLAYS

Professor: Ferran Farré
Calendari: 1 d’octubre de 2016 a 16 de febrer de 2017
Horari: dissabtes de 10.00 h a 13.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Treball d’escolta/acció. Abordarem els fonaments de la interpretació presents en el teatre de Pinter: relacions de classe, gènere i estatus, amenaça i violència ocultes, pauses i silencis, actitud i organicitat, conflicte i ritme. La posada en escena tindrà un cos unitari a partir d’escenes seleccionades: tornar a casa / El muntaplats / Vells temps / Traïció / Un lleuger malestar / Cendres a les cendres / La festa d’aniversari.

LA TEORIA DELS COSSOS MUTANTS

NO DANSIS SOL! INTERGENERACIONAL

Professor: Marta Casals
Calendari: Inscripció mensual
Horari: Dimecres de 17.30h a 19 h
Preu:  
Explicació: No dansis sol! són sessions de dansa creativa per a un públic familiar i intergeneracional. L’objectiu és educar el cos i crear vincles entre infants i adults a partir del moviment i l’expressió corporal. El joc, la interacció amb material i la música, són les eines per explorar i descobrir possibilitats de moviment. Taller anual per a infants des de P3 a P5 i els adults acompanyants (pare/mare, avis, tiets…).TEATRE MUSICAL


in the heights

IN THE HEIGHTS

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació; Anna Borrego, cant; Marta Casals, dansa
Calendari: CURS ANUAL. de 3 d’octubre de 2017 a 26 de juny de 2018
Horari: dimarts de 21.15 h a 23.15h
Preu: 330 €
Explicació: Curs de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per acabar representant l’obra In the Heights de Lin-Manuel Miranda. La història narra tres dies en la vida d’un seguit de personatges que viuen al barri hispano-amercià de Washington Heights de Nova York. Un musical a ritme de hip hop i salsa guanyador del Tony al millor musical el 2008.
Places: 16 places.

RENT

FINDING NEVERLAND

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació; Anna Borrego, cant; Marta Casals, dansa
Calendari: CURS ANUAL. de 7 d’octubre de 2017 a 30 de juny de 2018
Horari: dissabtes de 10.00 h a 13.00 h
Preu: 330 €
Explicació: Curs de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per acabar representant l’obra finding Neverland, basada en la pel·lícula del mateix nom (Descubriendo nunca jamás). L’emotiva història de com J. Barrie va aconseguir trobar la inspiració per escriure i portar als escenaris la seva gran obra “Peter Pan”.
Places: 20 places adults + 6 places joves a partir de 12 anys.

SPRING AWAKENING

SPRING AWAKENING

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació; Anna Borrego, cant; Marta Casals, dansa
Calendari: CURS ANUAL. de 5 d’octubre de 2017 a 28 de juny de 2018
Horari: dijous de 21.15 h a 23.15 h
Preu: 330 €
Explicació: Curs de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per acabar representant una versió del musical Spring Awakening. Basat en l’obra teatral homònima de Frank Wedekinf, narra la història de la descoberta de la sexualitat d’un grup de joves, la repressió i la exigència dels adults que els envolten.
Places: 16 places.

Glee 3

HAPPY TOGETHER

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació; Anna Borrego, cant
Calendari: CURS QUADRIMESTRAL. de 4 d’octubre de 2017 a 28 de febrer de 2018.
Horari: dimecres de les 21.15 h a les 23.15 h
Preu: 165 €
Explicació: Curs de teatre musical en es treballen les disciplines d’interpretació, cant i dansa per portar a l’escenari les escenes, duets i trios de teatre musical preferits dels alumnes, Un taller fet a mida del grup.
Places: 16 places.CURSOS DE MIGDIA


CURS DE CLOWN

JOC ACROBÀTIC

Professor: Luciana Spadafora

Calendari: 3 d’octubre de 2016 a 24 d’abril de 2017
Horari: dimarts de 15.30 h a 16.30 h
Preu:
Explicació: És una activitat on s’abordaran diverses disciplines Acrobàcies de terra amb habilitats gimnàstiques i treballs conjunts d’acroesport i acro-ioga. Acrobàcia aèria de teles, trapezi i cèrcol. Expressió Corporal. L’Objectiu serà aprendre d’una manera creativa a través del joc i la tècnica. Al final del procés es mostrarà el treball realitzat davant dels públic.

DANSA IMPROVISACIO

DANSA D’IMPROVISACIÓ

Professorat: Maria Mora
Calendari: 4 d’octubre de 2016 a 25 d’abril de 2017
Horari: dimarts de 15.15 h a 17.15 h
Preu: 180€
Explicació: Improvisar és una manera de construir. Utilitzarem el moviment com a element de creació i ens basarem en l’escolta, el joc i els estímuls, per a donar-los-hi forma i crear històries i contextos composats de manera instantània. La improvisació és present. Acció i reacció. Creació.

CURS CIRC AERI

CURS DE CIRC AERI

Professorat: Alba Vicario i Javi de Frutos
Calendari: 6 d’octubre de 2016 a 27 d’abril de 2017
Horari: dijous de 15.15 h a 17.15 h
Preu: 180€
Explicació: Curs específic d’iniciació a l’acrobàcia aèria. Al llarg d’ell, aprendràs les tècniques bàsiques que et permetran treballar en les teles i el trapezi. Aprendràs diferents maneres de pujar i trobar posicions de descans. Figures estàtiques i caigudes així com a portar a altres persones. Amb tot aquest material l’objectiu és que coneguis l’element i que et trobis a gust en alçada i creant moviment.

LA TEMPESTA

CURS D’INICIACIÓ AL DOBLATGE

Professor: Llubí Casas
Calendari: Del 9 de febrer al 30 de març de 2017
Horari: Dijous de 15:15h a 17:15h
Preu: 160 €
Explicació: Curs d’iniciació al doblatge on es pretén que l’alumne faci un petit tast d’aquesta tècnica. Es treballaran diferents àmbits com són: documental, dibuixos animats i persones reals; per tal de fer una evolució favorable en l’aprenentatge i que cadascú pugui descobrir les seves habilitats davant d’un micròfon.CURSOS DE FORMACIÓ EDUCATIVA I SOCIAL


INTERPRETACIÓ PER A DOCENTS

INTERPRETACIÓ TEATRAL PER A DOCENTS

Professorat: Jaume Belló
Calendari: del 18 doctubre de 2016 al 21 de febrer de 2017
Horari: diimarts de 16.00 h a 18.00 h
Explicació: Curs de creació col·lectiva amb la incorporació de diferents tècniques teatrals. Al finalitzar el taller es farà una representació pública en format d’espectacle.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

MOVIMENT I SALUD

TALLER DE MOVIMENT I SALUT

Professora: Maria Mora
Calendari: del 2 de febrer al 18 de maig de 2017
Horari: dijous de 16.00 h a 18.00 h
Explicació: En aquest taller treballarem el moviment sota la inspiració del treball d’Axis Syllabus. Que busca comprendre la locomoció humana en termes de salut i eficiència. Aquest taller ofereix un espai on conèixer la biologia i el disseny del nostre cos per al moviment. Treballarem de manera teoricopràctica, donant molta importància a la practica, per a trobar el nostre moviment i ampliar mes seves possibilitats.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

EINES PER DOCENTS

EINES TEATRALS PER A DOCENTS 1

Calendari: del 20 d’octubre de 2016 al 29 de gener de 2017
Horari: dijous de 16.00 h a 18.00 h
Explicació: Curs pràctic on l’alumnat obtindrà recursos teatrals específics per a treballar a l’aula. Optimitzarem les habilitats formatives del professorat a través de diferents tècniques. En finalitzar el curs els assistents disposaran d’eines per a treballar la creativitat, l’espontaneïtat i la vessant artística amb els seus alumnes.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

EINES PER DOCENTS

EINES TEATRALS PER A DOCENTS 2

Calendari: del 7 de març al 16 de maig de 2017
Horari: dimarts de 16.00 h a 18.00 h
Explicació: Curs pràctic on l’alumnat obtindrà recursos teatrals específics per a treballar a l’aula. Optimitzarem les habilitats formatives del professorat a través de diferents tècniques. En finalitzar el curs els assistents disposaran d’eines per a treballar la creativitat, l’espontaneïtat i la vessant artística amb els seus alumnes.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.PROFESSORAT