TEATRE PER ADULTS

Els cursos de teatre per adults de l’Aula estan pensats tant per l’alumnat que ja té experiència en el món del teatre, com per a aquelles persones que s’hi volen iniciar. En realitat damunt d’un escenari només s’ensenyen retalls de vida, per tant, no té cap altra complicació que tenir la voluntat de pujar-hi. Com deia William Shakespeare a l’obra Al vostre gust… “El món sencer és un teatre,  i tots els homes i dones en són, simplement, els comediants”.

L’oferta formativa és molt variada i comprèn cursos i tallers de llenguatges molt diversos, al gust de tothom.


MATRICULACIÓ

El període de matrícula dels cursos d’adults es realitza a partir de setembre i  fins una setmana abans de començar el curs escollit.

La matrícula es realitza de forma presencial a l’Aula, fins a exhaurir les places.

 Bonificacions:

  • Les persones membres de famílies nombroses i de famílies monoparentals tenen una bonificació del 50%, que augmentarà al 75% si són de categoria especial.
  • Per poder sol·licitar bonificacions es necessari que l’alumne estigui empadronat a Lleida en el mateix domicili del pare o mare o tutor/a legal.
  • L’alumnat i/o famílies haurà d’estar al corrent de pagament de tarifes i no tenir cap deute amb l’Ajuntament.
    Informació de les bonificacions
    Sol·licitud

GRUPS I HORARIS


TALLERS D’INTERPRETACIÓ


TEATRE PER A GENT GRAN

TEATRE PER A GENT GRAN

Professora: Alba Segura
Calendari: De l’1 d’octubre de 2018 al 24 de maig de 2019
Horari: Dilluns de 10.00 h a 11.30 h
Preu: 80 €
Edat: a partir de 55 anys
Explicació: L’experiència vital és imprescindible pel bagatge de qualsevol actor o actriu.
El taller vol posar-la en valor portant a escena un espectacle que no deixarà indiferent a ningú. Aquest curs tindrem una doble proposta de treball que serà tota una nova aventura.

POE

DE PO(E)

Professor: Eduard Muntada
Calendari: Del 5 d’octubre de 2018 al 15 de febrer de 2019
Horari: Divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Taller d’interpretació basat en poemes i relats de Poe (que no de por). Així, prenent com a material de treball poemes i alguns dels contes menys coneguts d’Edgar Allan Poe, es bastirà un espectacle on també hi haurà cabuda per la poesia, la tragèdia, el drama, la comèdia, la farsa… i la sorpresa.

TEATRE PER A GENT GRAN

TEATRE PER A MARES I PARES

Professora: Consol González
Calendari: Del 3 d’octubre de 2018 al 6 de març de 2019
Horari: Dimecres de 19.15 h a 21.15 h
Preu: 100 €
Explicació: Des de fa uns anys fem aquest taller perquè volem que les mares i pares del nostre alumnat siguin protagonistes. A través d’una experiència fresca, divertida i que serveixi per desconnectar de tota la setmana.

CLAQUE

PROCESSOS DE CREACIÓ

Professor: João Bosco Amaral
Calendari: Del 5 d’octubre de 2018 al 18 de gener de 2019
Horari: Els divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 120€
Explicació: El Taller pretén mostrar una visió cronològica de la història teatral, amb especial atenció al treball de l’actor, el coneixement de les principals tècniques per a la formació i preparació d’actors i per a la creació de personatges, en els diversos estils i estètiques existents. Així, podran entendre els diferents processos creatius d’acord amb estils / estètiques vigents en cada període, fins arribar a la contemporaneïtat, amb èmfasi en els processos post-Stanislavskinians. 

impro

IMPROMANIA

Professor: Albert Anguera
Calendari: Del 4 d’octubre de 2018 a l’11 de febrer de 2019
Horari: Dijous de 19.30 h a 21.00 h
Preu:  85 €
Explicació: Dirigit tant a persones que volen iniciar-se en la impro com a actors/actrius que cerquen noves eines i reptes. Aquest curs aportarà de manera pràctica les tècniques per a millorar la confiança a l’escenari, l’expressió verbal i corporal, l’escolta i proposta en equip, estimular la rapidesa mental, el sentit de l’humor i despertar el guionista que portem a dins. Ingredients vitals per tal d’actuar històries creades entre tots a l’instant. El curs finalitzarà amb una mostra davant del públic.

MARBURG

TALLER D’INTERPRETACIÓ PER A JOVES

Professor: Antonio Gómez
Calendari: Del 5 d’octubre de 2018 al 11 de febrer de 2019
Horari: Dimarts de 19.00 h a 22.00 h
Preu:  165 €
Edat: de 18 a 25 anys
Explicació:Taller d’interpretació per a joves de 18 als 25 anys. L’energia, el desig de canviar el món, la seva visió fresca i única, i el treball en equip, a banda del seu talent, són les eines amb les que enfrontem aquest nou taller. La revisió d’un clàssic amb tota la força que només uns joves li poden donar.

TALLER DE DECLAMACIÓ DE TEXTOS

LABORATORI LA TEORIA DELS COSSOS MUTANTS.
“POETA EN NUEVA YORK”

Professor: Jaume Belló
Calendari: Del 5 d’octubre de 2018 al 18 de juny de 2019
Horari: Divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 330€
Explicació: Aquesta nova edició de la T.C.M. pretén investigar l’univers del surrealisme Lorquià. Un univers que presenta, com una premonició, la negror dels futurs anys de la seva vida, però també l’alegria de la descoberta de la universalitat.CURSOS


CLAQUE

CLAQUÉ INICIACIÓ

Professora: Maricel Cano
Calendari: Del 2 d’octubre de 2018 al 29 de gener de 2019
Horari: Dimarts de 20:00 h a 21:00 h
Preu: 70
Explicació: La vida és ritme! En aquest tipus de dansa els sons rítmics són creats pels peus del ballarí/na que utilitza sabates amb “claquetes”. El “Tap-Dance” forma part de la cultura del Jazz. És un expressió dansada d’origen Afro-americà que neix a les plantacions durant l’esclavitud. L’alumne/a s’iniciarà amb l’aprenentatge lent dels passos i del vocabulari del “Tap” tradicional i el reconeixement de les estructures rítmiques i melòdiques.

LA TEORIA DELS COSSOS MUTANTS

DANSA FAMILIAR

Professora: Marta Casals
Calendari: 4 sessions:
el 27/10/2018,
el 24/11/2018,
el 22/12/2018
i el 26/01/2019.
Horari: De 10.00 h a 11.15 h 
Preu: 20€
Explicació: Curs de dansa creativa per a un públic familiar i intergeneracional. L’objectiu és educar el cos i crear vincles entre infants i adults a partir del moviment i l’expressió corporal. El joc, la interacció amb material i la música, són les eines per explorar i descobrir possibilitats de moviment. Curs per a infants des d’1 any d’edat a P5 i els adults acompanyants (pare/mare, avis, oncles…).

EL PERFUM

CANT
INDIVIDUALITZAT

Professor: Francesc Jové
Calendari: Curs 2018/19
Horari: A convenir
Preu: 50 € (4 sessions de 30 minuts)
Explicació: Classes individualitzades de cant en les que es treballarà el funcionament general dels aparells respiratori, fonador i ressonador. Mitjançant una respiració costo-diafragmàtica-abdominal correcta i una bona conciencia corporal per aconseguir  el so personal, l’afinació, l’articulació i la ressonància.

LA TEORIA DELS COSSOS MUTANTS

DANSA PER NADONS

Professora: Marta Casals
Calendari: Del 4 d’octubre de 2018 al 21 de desembre de 2018
Horaris: Els dijous de 10.00 h  a 11.00 h
o els divendres de 16.15 h a 17.15 h
Preu: 50€
Explicació: El moviment és present des del naixement, fins i tot el ritme és un concepte innat en l’ésser humà.
Dirigit a nadons des de 4 mesos fins que comencen a caminar i l’adult acompanyant.TEATRE MUSICAL


molt soroll

MOLT SOROLL PER NO RES

Professorat: Ares Piqué i Gabriel Solans, interpretació.  Anna Borrego, cant.
Calendari: Curs quadrimestral. del 3 d’octubre de 2018 al 15 de febrer de 2019.
Horari: Dimecres  de 21.15 h a 23.15 h
Preu: 165 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió musical del clàssic de William Shakespeare Molt soroll per no res. El príncep D. Pedro d’Aragó i D. Juan, el seu germà bastard, tornen de la guerra acompanyats de dos notables italians, Claudio i Benedicte, i els seus criats. Leonato, governador de Messina (Sicília), els convida a passar un mes a casa seva. Durant l’estada, s’hi originen dues històries d’amor. 
Places: 16 places.

WAITRESS

WAITRESS

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació. Anna Borrego, cant. Maricel Cano, coreografia
Calendari: Curs anual. del 2 d’octubre de 2018 al 21 de Juny de 2019.
Horari: Dimarts de 21.15 h a 23.15 h
Preu: 330 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió del musical Waitress, que narra la història d’una cambrera experta en l’elaboració de pastissos que es troba atrapada en una petita ciutat i en un matrimoni sense amor. La celebració d’un concurs culinari en una ciutat propera, li oferirà una oportunitat d’escapar, i es veurà obligada a valorar si complir amb les seves obligacions i compromisos o llençar-se cap a la llibertat. Els seus clients, companys de feia i l’atractiu nou doctor, li oferiran conflictives receptes per la felicitat, però serà ella mateixa qui haurà de decidir.
Places: 14 places.

the sound

THE SOUND OF MUSIC

Professorat: Ares Piqué i Gabriel Solans, interpretació. Anna Borrego, cant. Maricel Cano, coreografia.
Calendari: Curs anual. del 4 d’octubre de 2018 al 21 de Juny de 2019.
Horari: Dijous de 19.15 h a 21.15 h
Preu: 330 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió del musical The Sound of music
(Sonrisas Lágrimas) que narra la història d’una monja a l’Austria de 1938. La Maria és una alegre novícia que abandona l’abadia per convertir-se en la institutriu dels set fills d’un militar retirat, el capità VonTrapp, vidu des de no fa massa temps. La casa dels VonTrapp funciona com una caserna militar, però la Maria aconsegueix retornar l’alegria als nens i guanyar-se el seu respecte i amor.
Places: 8 places per adults, 8 places a partir de 12 anys

american idiot

AMERICAN IDIOT

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació. Anna Borrego, cant. Maricel Cano, coreografia.
Calendari: Curs anual. del 4 d’octubre de 2018 al 21 de Juny de 2019.
Horari: Dijous de 21.30 h  a 23.30 h
Preu: 330 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió del musical American Idiot. La trama gira al voltant d’uns personatges de classe treballadora, des dels suburbis de la ciutat fins a Orient Mitjà, que busquen la redempció en un món ple de frustració. Tot plegat acompanyat i explicat a través de les cançons de Green Day. El protagonista és en Johny, un jove que fuig dels suburbis i de les prohibicions dels seus pares per intentar trobar sentit a la seva vida.
Places: 14 places.CURSOS DE MIGDIA


CURS DE CLOWN

INICIACIÓ/INTERMIG A LES TÈCNIQUES AÈRIES: TELES I TRAPEZI FIXE.

Professorat: Alba Vicario i Javier de Frutos
Calendari: De l’1 d’octubre de 2018 al 28 de gener de 2019
Horari: Dilluns de 15.30 a 17.15h
Preu: 110 €
Edat: A partir de 15 anys
Explicació: Presentem un taller d’iniciació/intermig a dues de les tècniques aèries del circ: tela aèria i trapezi fix. Durant aquests quatre mesos d’aprenentatge que compartirem, us transportarem a l’espai aeri, analitzarem les possibilitats 
de moviment del cos en aquest medi, tan diferent del terra. Aprendrem diferents maneres de pujar, trobar posicions de descans, figures estàtiques i caigudes, així com a portar a altres persones. Amb tot aquest material, l’objectiu és que coneguis a l’element, i que et trobis a gust en ell, en alçada.

DANSA IMPROVISACIO

DANSA CONTEMPORÀNEA

Professora: Marta Casals
Calendari: De l’1 d’octubre de 2018 al 28 de gener de 2019
Horari: Dilluns de 15.30 h a 17.15 h
Preu: 110€
Explicació: Improvisar és una manera de construir. Utilitzarem el moviment com a element de creació i ens basarem en l’escolta, el joc i els estímuls, per a donar-los-hi forma i crear històries i contextos composats de manera instantània. La improvisació és present. Acció i reacció. Creació.

 
 


CURSOS DE FORMACIÓ EDUCATIVA I SOCIAL


EINES PER DOCENTS

JOC TEATRAL I EXPRESSIÓ CORPORAL A L’ESCOLA

Professora: Marta Casals
Calendari: del 15  gener al 19 de març de 2019
Horari: dilluns de 17.00 h a 19.00 h
Explicació: Donar eines als professionals per utilitzar el teatre i l’expressió corporal com a eina pedagógica. A través del teatre, la creativitat i exercicis motrius lúdics, els infants coneixen el propi cos i també reconeixen les seves habilitats i limitacions. En aquest curs aprendrem les eines necessàries per afavorir el treball motriu i creatiu dels infants mitjançant el teatre.
Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

EINES PER DOCENTS

AULA SOCIAL

Professorat: Jaume Belló, Ignasi Busqueta, David Gil, Maria Gil
Calendari: D’octubre a juny, 5 càpsules de diverses sessions cadascuna.
Horari: Dimarts de 19.15 h a 21.30 h
Explicació: L’Aula Social és un projecte de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida que posa a l’abast de la
societat lleidatana eines per dur a
terme accions socials mitjançant
les arts i tècniques escèniques. Podeu consultar la programació de l’Aula Social aquí.

INTERPRETACIÓ PER A DOCENTS

TALLER DE TEATRE PER A DOCENTS

Professor: Jaume Belló
Calendari: del 18 d’0ctubre de 2018 al 21 de març de 2019
Horari: dijous de 17.00 h a 19.00 h
Explicació: Curs de creació col·lectiva amb la incorporació de diferents tècniques teatrals. Al finalitzar el curs es farà una representació pública en forma d’espectacle. Els objectius del curs són: Prendre contacte amb el món teatral a nivell teòric i pràctic, preparar la posada en escena d’una representació teatral, aprendre tècniques bàsiques d’interpretació i reflexionar sobre els ritmes escènics. El contingut del curs consistirà en consciència de l’espai escènic, el joc escènic les improvisacions senzilles i el treball de textos.
Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

 


PROFESSORAT