Xerrada sobre l’obra de Jesús Moncada a la Biblioteca Pública de Lleida

Aula de TeatreADULTS, CICLE FORMATIU, JOVES, NOTÍCIES

Dijous 15 de març a les 12 h, tindrà lloc a la biblioteca una xerrada sobre l’obra de Jesús Moncada, una activitat organitzada amb col·laboració amb l’Aula Municipal de Teatre.
Amb motiu del treball escènic que l’alumnat de 2n del Cicle formatiu de Tècniques d’Actuació Teatral de l’Aula Municipal de Teatre està realitzant sobre l’obra d’aquest autor, la seva germana, Rosa Moncada, ens aproparà a la visió que l’escriptor tenia del seu poble natal, Mequinensa, de la seva mirada artística i de les anècdotes que compartien.
Aquesta és una activitat prèvia a la representació de l’espectacle teatral “Lo Poble”, a partir de l’obra de Jesús Moncada amb dramatúrgia de Marc Rosich i Eduard Muntada, que s’estrenarà el 31 de maig al Teatre Municipal de l’Escorxador. Els actors i actrius que representaran l’obra seran els i les alumnes de 2n del Cicle formatiu de Tècniques d’Actuació Teatral de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. L’obra compta, entre d’altres, amb col·laboracions especials, com la composició musical de Jordi Cano i amb Pere Navarro com a assessor de dialectologia.
“Lo Poble” vol ser un homenatge a l’obra narrativa de Jesús Moncada, però sobretot, una immersió a la peculiar vida quotidiana del seu poble natal, amb un paisatge dominat per les aigües dels dos rius, on centra la major part de la seves novel·les i reculls de contes. La peça ens submergeix, amb la mirada irònica de l’autor de Camí de Sirga, en una Mequinensa mítica on els morts conviuen amb els vius.
La dramatúrgia s’ha realitzat a partir d’obres de Moncada, com “Camí de sirga”, “Cabòries estivals”, “Històries de la mà esquerra”, “El cafè de la granota” i “Calaveres atònites”.

[enllaç al calendari web: http://bibliotecalleida.gencat.cat/ca/actualitat/detall/activitatAgenda/180315-Conferencia

Comparteix