CRÈDITS DE SÍNTESI

L’Aula ofereix l’oportunitat als centres educatius d’educació secundària de poder realitzar un crèdit de síntesi on el teatre en sigui l’eix transversal.

Aquest crèdit de síntesi es fonamenta en dotar l’alumnat d’eines teatrals per a la creació d’un espectacle que es presenta al final del procés. A més a més, aquestes eines permeten aportar valors que ajuden a l’alumnat a esdevenir persones capaces d’intervenir activament i de manera crítica en la societat i desenvolupar els coneixements, capacitats, habilitats i actituds necessàries per assolir un creixement personal.

Entre els diferents grups del centre educatiu es realitzarà la creació d’un espectacle conjunt. Cada subgrup representarà una part, passatge o acte de l’obra final.

OBJECTIUS

  • Comprendre la importància de respectar-se els uns als altres i d’acceptar-se tal com són.

  • Posar en pràctica les competències comunicatives lingüístiques a través del treball del text teatral i la seva correcta lectura: tenir en compte l’entonació, les pauses dramàtiques, el ritme o la intensitat, entre d’altres.

  • Treballar la iniciativa personal a través de la creació de personatges a partir de consignes mínimes; tan a nivell corporal com oral.

  • Entendre i fer ús de les tècniques d’improvisació com a eina creativa.

  • Tenir clar que el treball en equip és la clau de l’èxit.

  • Aconseguir un coneixement, el més exhaustiu possible, sobre la peça que treballem en comú.

  • Formar joves en la cultura teatral i introduir-los dins aquest món, a través del qual poden donar resposta a moltes inquietuds personals i adquirir capacitat d’anàlisi.

A QUI VA ADREÇAT

Als Instituts de secundària. Els continguts s’adaptaran depenent de l’edat.

DURADA I HORARI

25h distribuïdes en quatre o cinc dies lectius, en horari de 09.00h a 14.00h. El darrer dia a la tarda es representa l’espectacle al Teatre Municipal de l’Escorxador.

PRECIO

40€ / alumne