PROTOCOL DE PREVENCIÓ I ACTUACIÓ EN CAS D’ABUSOS SEXUALS DE L’AULA MUNICIPAL DE TEATRE DE LLEIDA

Aula de TeatreNOTÍCIES, Uncategorised

PROTOCOL DE PREVENCIÓ I ACTUACIÓ EN CAS D’ABUSOS SEXUALS

El 25 de febrer de 2020 l’Aula Municipal de Teatre de Lleida i l’Ajuntament de Lleida presentaven oficialment el seu Protocol de Prevenció i Actuació en Cas d’Abusos Sexuals.

Per a la seva creació, l’equip professional de l’Aula ha comptat amb l’assessorament directe i constant de diferents persones i institucions especialistes en diferents camps, que han permès la redacció d’un document que té com a objectiu establir les pautes d’actuació per a la prevenció i la detecció de les possibles situacions d’abusos sexuals que es puguin donar a l’escola de teatre, i defineix el circuit d’actuació en els casos en què sigui necessari intervenir.

A banda de la implicació directa en la seva redacció de l’equip professional de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida s’ha comptat amb el valuós assessorament de la Dra. Elena Garrido Gaitán Psicòloga Clínica i Forense i que compta amb notòria experiència en la gestió de casos de conductes sexuals inadequades.

També han estat cabdals les col·laboracions constants de Sílvia Puertas i el Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida, els consells legals de l’advocada Maria Teixidor, creadora de la primera App de detecció de assetjament escolar i de resolució de conflictes per a escoles i també de l’advocat lleidatà David Gil.

Finalment també cal destacar el suport durant el procès de creació del document per part de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes i la seva regidora al capdavant Sandra Castro.

Aquest document també servirà a partir d’ara per a la creació dels protocols de la resta d’escoles municipals a la ciutat de Lleida i una referència per a resta d’escoles de teatre del país.

Comparteix