Primera temporada de La Inestable 21 amb l’espectacle Q, a l’Espai Orfeó

Aula de Teatre ADULTS, CICLE FORMATIU, JOVES, NOTÍCIES

Primera temporada de La Inestable 21 amb l’espectacle Q, a  l’Espai Orfeó

·       Les 6 representacions es duran a terme durant els mesos de febrer, març i abril, cada 15 dies en divendres alterns. 

·       L’espectacle ha estat premiat en nombrosos certàmens i festivals arreu de l’estat Espanyol, i s’ha representat també a Escòcia i Brasil

Durant els mesos de febrer, març i abril, en divendres alterns al vespre, la companyia La Inestable 21 durà a escena el seu espectacle, Q, a l’Espai Orfeó. Concretament, les representacions seran els dies 8 i 22 de febrer, 8 i 22 de març i 12 i 26 d’abril; a les 20:30 hores. Les entrades es poden adquirir al preu de 3€ a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida i a l’Orfeó Lleidatà a partir del 28 de gener.

Es tractarà de la primera temporada estable de la companyia a la ciutat de Lleida i es podrà dur a terme gràcies a la col·laboració amb la Fundació Orfeó Lleidatà, en el marc de la Programació Hivern – Primavera 2019.

Després de cada representació es durà a terme un petit col·loqui entre el públic i els actors/actrius, acompanyat d’un pica-pica. 

La Inestable 21

La Inestable 21 és una companyia d’arts escèniques dirigida per Antonio Gómez Casas, amb la particularitat d’estar conformada per actors i actrius d’entre 8 i 21 anys. L’objectiu principal de la companyia és crear produccions d’un alt nivell artístic i professional, però sempre donant veu real als menors. Així, per crear els espectacles es treballa a partir d’improvisacions i temes oberts que es van desenvolupant al llarg del procés. No hi ha un text fixat prèviament, sinó que els diàlegs o monòlegs es van lligant i prenent forma al llarg del procés de creació.

Els espectacles de la companyia, tot i que van dirigits a tot tipus de públic, connecten especialment amb els i les joves. Tots sabem la dificultat que comporta que els i les menors vagin a activitats culturals d’arts en viu com el teatre, la dansa o la música. El poder de La Inestable 21 és també crear un producte que empatitza de manera molt directa amb aquestes edats i aconsegueix que els joves que s’acosten a veure un dels nostres espectacles vulgui tornar a una sala de teatre.

Q

“Q pot ser una persona, un sentiment, un moment o una sensació. Q pots ser tu, algú o ningú. Què prefereixes? Tu decideixes. Q és creure, veure, riure i viure. És tenir, gaudir, morir i renéixer. És passió per la vida i curiositat per la mort, ànsies per un nou dia i ganes de deixar-ho tot.” Així defineixen els personatges de l’obra a la seva protagonista, Q. Una noia de 16 anys que es troba en un moment de canvis importants en la seva vida. 

Q tracta el tema del pas de la infància a l’edat adulta. Un moment de crisi d’identitat en el qual és molt important definir qui ets i cap a on vols anar.

és, a més a més, un espectacle de creació pròpia on els mateixos adolescents han pogut aportar les seves idees i la seva visió sobre el tema.

Antonio Gómez Casas, el director

Dramaturg, actor, docent i director teatral. Està especialitzat en la creació d’espectacles professionals amb infants i adolescents. Director de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida des de 2009 fins 2017 i on actualment és el gerent i el director de projectes artístics paral·lels.

És el fundador i director artístic de La Inestable 21, companyia teatral amb més de 20 espectacles a l’esquena, tots ells realitzats amb dramatúrgies originals basades en un procés de creació en el que les veus dels joves actors i actrius tenen un paper determinant. A banda del seu treball amb nens, nenes i joves, també ha creat dramatúrgies per a espectacles de dansa i ha dirigit espectacles d’òpera i teatre.

Comparteix