DRAMA CLASSES
AND WORKSHOPS
FOR ADULTS

The drama classes and workshops for adults are for those pupils who already have experience in the world of theatre as well as for those people who want to begin. In fact, the stage is only a place where snippets of real life are shown, so the only difficult thing is wanting to get up on it. As Shakespeare said in As You Like It, “All the world’s a stage, And all the men and women merely players.”

The classes and workshops on offer are very varied and include workshops of a diversity of styles, to cover all tastes.


ENROLMENT

The enrolment period for the drama classes and workshops for adults takes place from September 1st until a week before the chosen class or workshop starts.

Enrolment must be done in person at the Drama School, until places run out.


GROUPS AND TIMETABLE


ACTING WORKSHOPS


TEATRE PER A GENT GRAN

TALLER D’INTERPRETACIÓ PER A JOVES

Professora: Consol González
Calendari: Del 19 de febrer de 2019 al 13 de juny de 2019
Horari: Dimarts de 19.00 h a 22.00 h
Preu:  165 €
Edat: de 18 a 25 anys
Explicació:Taller d’interpretació per a joves de 18 als 25 anys. L’energia, el desig de canviar el món, la seva visió fresca i única, i el treball en equip, a banda del seu talent, són les eines amb les que enfrontem aquest nou taller. La revisió d’un clàssic amb tota la força que només uns joves li poden donar.

LA TEMPESTA

IBSEN (cinc combats)

Professor: Ferran Farré
Calendari: de d‘octubre de 2017 a 16 de febrer de 2018
Horari: divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Cinc peces del teatre d´idees revulsiu d´Henrik Ibsen. Cinc combats a cos perdut en espai itinerant i amb les dones rebels com a figures centrals dels combats. Es treballarà la tècnica interpretativa naturalista. El realisme des del binomi escolta-acció: actitud, organicitat, conflicte i ritme. La selecció dels cinc textos que es treballaran de forma fragmentària seran: Un enemic del poble, Casa de nines, Hedda Gabler, Espectres / Rosmersholm, L´ànec salvatge.

ROMEO & JULIET

MARBURG de Guillem Clua

Professora: Mireia Teixidó
Calendari: de 3 d’octubre de 2017 a 13 d’abril de 2018
Horari: dimarts de 19h a 21h
Preu: 165 €
Explicació: L’agost de 1967 un virus desconegut per la humanitat es va desencadenar a la ciutat alemanya de Marburg, matant a 23 persones de manera fulminant. Des d’aleshores, el nom d’aquesta ciutat ha quedat associat per sempre als seus terribles símptomes.

L’acció de l’obra transcorre en quatre llocs diferents del món anomenats Marburg en quatre moments de la història recent.

TEATRE PER A MARES I PARES

23 CENTÍMETRES

Professora: Consol González
Calendari: de d‘octubre de 2017 a 16 de febrer de 2018
Horari: divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Una parella immersa en una crisis econòmica decideix reinventar-se creant una petita empresa familiar: venta a domicili de companyia per a adults. Potenciant i aprofitant-se dels encants del marit, decideixen viure sense dependre de res més  que els seus atributs masculins, això sí, sense deixar enrere les emocions. Una comèdia fresca, actual, divertida, sensual i una mica… sexual.

TEATRE PER A MARES I PARES

TEATRE PER A GENT GRAN

Professora: Mireia Teixidó
Calendari: de 9 d’octubre de 2017 a 29 de maig de 2018
Horari: dilluns de 10.00 h a 11.30 h
Preu: 80 €
Edat: a partir de 55 anys
Explicació: L’experiència vital és imprescindible pel bagatge de qualsevol actor o actriu.
Aquest taller vol posar-la en valor portant a escena un espectacle que no deixarà indiferent a ningú.

TEATRE PER A GENT GRAN

INTERPRETACIÓ DAVANT DE LA CÀMERA

Professor: Óscar Sánchez
Calendari: de 9 de gener de 2018 a 4 d’abril de 2018
Horari: dimarts de 19.00h a 22.00h
Preu: 165 €
Explicació: Curs on es treballaran diverses tècniques d’interpretació destinades a guanyar recursos per actuar amb naturalitat davant de la càmera i conèixer l’especificitat del medi cinematogràfic i audiovisual. Els exercicis treballats conduiran a un curtmetratge final amb els participants com a protagonistes.

INTERPRETACIO DAVANT CAMERA

L’ACTOR INSURRECTE

Professor: Pere Anglas
Calendari: de 7 d’octubre de 2017 a 15 de febrer de 2018
Horari: dissabte de 10:00 h a 13:00 h
Preu: 165 €
Explicació: L’actitud de l’actor enfront del seu treball és heroica però també de rebel·lia, com ho és també qualsevol personatge que no es conforma i que vol canviar el seu status quo. A partir d’improvisacions, descobrirem les conviccions, els límits, les pors i les raons que s’amaguen al darrere de cada escena i les accions físiques i/o verbals que podem utilitzar per perseguir el nostre objectiu. Així doncs, a través de l’anàlisi i l’adaptació, conformarem un text orgànic, manipulant-lo i reescrivint-lo, si cal, perquè ens bellugui per dintre i ens mantingui vius dins l’escena. Tot aquest procés confluirà finalment en la presentació d’un taller.

LA TEMPESTA

TEATRE PER A MARES I PARES

Professor: Per determinar
Calendari: 4 d’octubre de 2017 a 27 de març de 2018
Horari: dimecres de 19.15 h a 21.15 h
Preu: 100 €
Explicació: Des de fa uns anys fem aquest taller perquè volem que els pares i mares dels nostres alumnes siguin els protagonistes. A través d’una experiència fresca, divertida i que serveixi per desconnectar de tota la setmana.LABS


TALLER DE DECLAMACIÓ DE TEXTOS

TALLER DE DECLAMACIÓ DE TEXTOS

Professor: Jaume Belló
Calendari: de 19 de febrer de 2018 a 4 de juny de 2018
Horari: dilluns de 11:00 h a 13:00 h
Preu: 95 €
Explicació: Curs per treballar la Lectura de Literatura en el seu màxim abast (poesia, monòlegs, escenes teatrals, etc… ) El joc amb la veu en la forma i el contingut dels textos escollits, de manera que ens pugui preparar per fer Lectures davant del públic. Acabarà amb una presentació dramatitzada de les lectures escollides i treballades.

INTENSIUS D'AXIS SYLLABUS

CURS ANUAL DE DOBLATGE

Professor: Llubí Casas
Calendari: de 7 de novembre de 2017 a 29 de maig de 2018
Horari: dimarts de 15:15 h a 17:15 h
Preu: 500€
Explicació: Curs de doblatge teòrico-pràctic on es treballen les tècniques de sincronia, domini de la dicció i potenciació de la capacitat interpretativa de l’actor o actriu. El curs es dirigeix a l’actor o actriu de teatre o televisió que vulgui conèixer la tècnica del doblatge en profunditat, però també a actors i actrius amb experiència que vulguin perfeccionar la seva tècnica de doblatge o d’interpretació.
Places: 8 places

LA TEMPESTA

NO DANSIS SOL! EMBARÀS

Professora: Marta Casals
Calendari: Inscripció trimestral:
-de 3 d’octubre a 19 de desembre de 2017
-de 9 de gener a 20 de març de  2018
Horari: dimarts de 9.00 h a 10.30 h
Preu: 70€
Explicació: No dansis sol! són sessions de dansa creativa a un públic familiar i intergeneracional. L’objectiu és educar el cos i crear vincles entre infants i adults a partir del moviment i l’expressió corporal. El joc, l’expressió corporal i la música, són les eines per explorar i descobrir possibilitats de moviment.
Durant l’embaràs la dona experimenta canvis físics i emocionals. Es farà un treball per acceptar i prendre consciència d’aquests canvis, treballant sempre per la salut i el benestar.

EL PERFUM

CANT INDIVIDUALITZAT

Professor: Francesc Jové
Calendari: Curs 2017/18
Horari: A convenir
Preu: 50 € (4 sessions de 30 minuts)
Explicació: Classes individualitzades de cant en les que es treballarà el funcionament general dels aparells respiratori, fonador i ressonador. Mitjançant una respiració costo-diafragmàtica-abdominal correcta i una bona conciencia corporal per aconseguir  el so personal, l’afinació, l’articulació i la ressonància.

EL PERFUM

NO DANSIS SOL! NADONS

Professora: Marta Casals
Calendari: Inscripció trimestral:
-de 3 d’octubre a 19 de desembre de 2017
-de 9 de gener a 20 de març de 2018
Horari: dimarts de 10.30 h a 12.00 h
Preu: 70€
Explicació: No dansis sol! són sessions de dansa creativa per un públic familiar i intergeneracional. L’objectiu és educar el cos i crear vincles entre infants i adults a partir del moviment i l’expressió corporal. El joc, l’expressió corporal i la música, són les eines per explorar i descobrir possibilitats de moviment. El moviment és present des del naixement, fins i tot el ritme és un concepte innat en l’ésser humà. Dirigit a nadons des de 0 mesos fins que comencen a caminar i l’adult acompanyant.

INTENSIUS D'AXIS SYLLABUS

NO DANSIS SOL! INTERGENERACIONAL

Professora: Marta Casals
Calendari: Inscripció trimestral:
-de 4 d’octubre a 31 de gener de 2018
-de 7 de febrer a 30 de maig de 2018
Horari: dimecres de 17.30 h a 19.00 h
Preu: 85€
Explicació: No dansis sol! són sessions de dansa creativa per a un públic familiar i intergeneracional. L’objectiu és educar el cos i crear vincles entre infants i adults a partir del moviment i l’expressió corporal. El joc, la interacció amb material i la música, són les eines per explorar i descobrir possibilitats de moviment. Taller anual per a infants des de P3 a P5 i els adults acompanyants (pare/mare, avis, tiets…).MUSICAL THEATRE


WAITRESS

WAITRESS

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació. Anna Borrego, cant. Maricel Cano, coreografia
Calendari: CURS ANUAL del 2 de octubre de 2018 a finals de Juny de 2019
Horari: Dimarts de 21.15 h a 23.15 h
Preu: 330€
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió del musical Waitress, que narra la història d’una cambrera experta en l’elaboració de pastissos que es troba atrapada en una petita ciutat i en un matrimoni sense amor. La celebració d’un concurs culinari en una ciutat propera, li oferirà una oportunitat d’escapar, i es veurà obligada a valorar si complir amb les seves obligacions i compromisos o llençar-se cap a la llibertat. Els seus clients, companys de feia i l’atractiu nou doctor, li oferiran conflictives receptes per la felicitat, però serà ella mateixa qui haurà de decidir.
Places: 14 places.

MOLT SOROLL

MOLT SOROLL PER NO RES

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació.  Anna Borrego, cant.
Calendari: CURS QUADRIMESTRAL. del 3 d’octubre de 2018 a febrer de 2019
Horari: Dimecres  de 21.15 h a 23.15 h
Preu: 165 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió musical del clàssic de William Shakespeare Molt soroll per no res. El príncep D. Pedro d’Aragó i D. Juan, el seu germà bastard, tornen de la guerra acompanyats de dos notables italians, Claudio i Benedicte, i els seus criats. Leonato, governador de Messina (Sicília), els convida a passar un mes a casa seva. Durant l’estada, s’hi originen dues històries d’amor. La primera entre Claudio i Hero, filla de Leonato, i la segona entre Beatrice i Benedicte. D. Juan, que no pot veure ningú feliç, tracta d’impedir que Claudio es casi amb Hero embrutant el noble llinatge de Leonato amb una calúmnia. L’orgull, la burla verbal i el tarannà de Beatrice i Benedicte els dificulta festejar d’una manera pacífica. Després de moltes trifulgues es descobreix la veritat i amb la intervenció de mitjancers s’arreglen els dos matrimonis.
Places: 16 places.

SOUND

THE SOUND OF MUSIC

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació. Anna Borrego, cant. Maricel Cant, coreografia.
Calendari: CURS ANUAL. del 4 d’octubre de 2018 a juny de 2019
Horari: dijous de 19.15 h a 21.15 h
Preu: 330 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió del musical The Soundfomusic (Sonrisas Lágrimas) que narra la història d’una monja a l’Austria de 1938. La Maria és una alegre novícia que abandona l’abadia per convertir-se en la institutriu dels set fills d’un militar retirat, el capità VonTrapp, vidu des de no fa massa temps. La casa dels VonTrapp funciona com una caserna militar, però la Maria aconsegueix retornar l’alegria als nens i guanyar-se el seu respecte i amor.
Places: 8 places per adults, 8 places a partir de 12 anys

Glee 3

AMERICAN IDIOT

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació. Anna Borrego, cant. Maricel Cant, coreografia.
Calendari: CURS ANUAL. del 4 d’octubre de 2017 a febrer de 2018.
Horari: dijous de 21.15 h  a 23.15 h
Preu: 330 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió del musical American Idiot. La trama d’AMERICAN IDIOT gira al voltant d’uns personatges de classe treballadora, des dels suburbis de la ciutat fins a Orient Mitjà, que busquen la redempció en un món ple de frustració. Tot plegat acompanyat i explicat a través de les cançons de Green Day. El protagonista és en Johny, un jove que fuig dels suburbis i de les prohibicions dels seus pares per intentar trobar sentit a la seva vida.
Places: 14 places.MIDDAY COURSES


CURS DE CLOWN

JOC ACROBÀTIC

Professora: Luciana Spadafora
Calendari: de 3 d’octubre de 2017 a 14 de febrer de 2018
Horari: dimarts de 15.30 h a 16.30 h
Preu: 70€
Edat: A partir de 15 anys
Explicació: És una activitat on s’abordaran diverses disciplines Acrobàcies de terra amb habilitats gimnàstiques i treballs conjunts d’acroesport i acro-ioga. Acrobàcia aèria de teles, trapezi i cèrcol. Expressió Corporal. L’Objectiu serà aprendre d’una manera creativa a través del joc i la tècnica. Al final del procés es mostrarà el treball realitzat davant dels públic.

DANSA IMPROVISACIO

CURS D’INICIACIÓ AL DOBLATGE

Professor: Llubí Casas
Calendari: de 16 d’octubre de 2017 a 4 de desembre de 2017
Horari: dilluns de 15:15h a 17:15h
Preu: 160 €
Explicació: Curs d’iniciació al doblatge on es pretén que l’alumne faci un petit tast d’aquesta tècnica. Es treballaran diferents àmbits com són: documental, dibuixos animats i persones reals; per tal de fer una evolució favorable en l’aprenentatge i que cadascú pugui descobrir les seves habilitats davant d’un micròfon.
Places: 8 places

CURS CIRC AERI

DANSA D’IMPROVISACIÓ

Professora: Marta Casals
Calendari: A confirmar
Horari: dijous de 15.15 h a 16.30 h
Preu:
Explicació: Improvisar és una manera de construir. Utilitzarem el moviment com a element de creació i ens basarem en l’escolta, el joc i els estímuls, per a donar-los-hi forma i crear històries i contextos composats de manera instantània. La improvisació és present. Acció i reacció. Creació.

 


EDUCATIONAL AND SOCIAL TRAINING COURSES


INTERPRETACIÓ PER A DOCENTS

INTERPRETACIÓ TEATRAL PER A DOCENTS

Professora: Mercè Ballespí
Calendari: de 24 doctubre de 2017 a 20 de març de 2018
Horari: dimarts de 17.00 h a 19.00 h
Explicació: Taller de teatre. Creació col·letiva a partir de textos dramàtics i  la incorporació de diferents tècniques teatrals. Al finalitzar el taller es farà una representació pública en format d’espectacle.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

MOVIMENT I SALUD

EXPLIQUEM AMB EL COS

Professora: Silvia García
Calendari: de 5 de febrer de 2017 a 23 d’abril de 2018
Horari: dilluns de 17.00 h a 19.00 h
Explicació: Taller de moviment per a professorat.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

EINES PER DOCENTS

EINES TEATRALS PER A DOCENTS 1

Calendari: del 20 d’octubre de 2016 al 29 de gener de 2017
Horari: dijous de 16.00 h a 18.00 h
Explicació: Curs pràctic on l’alumnat obtindrà recursos teatrals específics per a treballar a l’aula. Optimitzarem les habilitats formatives del professorat a través de diferents tècniques. En finalitzar el curs els assistents disposaran d’eines per a treballar la creativitat, l’espontaneïtat i la vessant artística amb els seus alumnes.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

 


ADULTS TEACHING STAFF