CREATIVE WEEK 2024

Aula de TeatreNOTÍCIES

Benvolgudes,

Del 29 de gener al 2 de febrer de 2024 celebrarem la 3a Creative Week de l’Escola d’Art Aula Municipal de Teatre de Lleida. Una setmana d’activitats per a tot l’alumnat i professorat de l’Aula en la qual comptarem, un cop més, amb la participació d’entitats i professionals de les arts escèniques del territori així com d’exalumnes de l’escola.

Volem que aquesta Creative Week 2024, en la seva tercera edició, continuï essent un espai d’intercanvi i de trobada entre alumnat, professorat i professionals del món de les arts escèniques, que ens proporcioni noves experiències, coneixements i sinergies.

Aquest any el tema motor de la setmana, serà la llum en tots els seus àmbits artístics. És per això que hem preparat una sèrie d’activitats que hi estan relacionades d’alguna manera.
ACTIVITATS CREATIVE WEEK 2024
Cicles en xarxa
Repetim la gran experiència de l’edició passada. Són les trobades entre l’alumnat del #CFGM en Danses Urbanes del Dancescape i el del #CFGS de l’Aula. (Activitat per a l’alumnat del CFGS)

Il·luminació escènica
Anjos Fernández, de l’empresa VTècnics, farà una sessió pràctica a la sala 1 del Teatre de l’Escorxador per donar recursos a les futures actrius i actors a l’hora d’il·luminar un espai escènic. (Activitat per a l’alumnat del CFGS i Teatre per a Adults)

Il·luminació a l’Aula
Oriol Farré, de SKTEvents, oferirà a l’alumnat del CFGS i adults un taller per aprendre el funcionament i les possibilitats de l’equip d’il·luminació de la sala Shakespeare de l’Aula. (Activitat per a l’alumnat de Joves, del CFGS i Teatre per a Adults)

Taller creatiu de llum.
La proposta d’infants és una experiència que convida a experimentar i imaginar a través de la llum i els materials d’una manera lúdica. De manera que es crearan nous relats efímers i canviants en el temps i l’espai. A través de l’obra: Respiració oceànica” de Itziar Okariz (artista multidiciplinar i performance) cedida pel Centre d’Art la Panera, crearem tres espais on els infants podran jugar i crear a través de la llum negra, ombres i filtres de colors. 
(Activitat per a l’alumnat d’infants)

Llum: motor de creació.
Taller pràctic on a partir de la llum negra, el teatre d’ombres, la dansa i el teatre de text, els joves treballaran i crearan espais i escenes mitjançant llum i color.  (Activitat per a l’alumnat de Joves)

Visita a l’exposició “Miralls”
Anirem a gaudir d’aquesta exposició al CaixaForum Lleida on descobrirem de manera estimulant i experimental com la llum es reflecteix en aquestes superfícies polides. (Activitat per a l’alumnat del CFGS)

Teatre anti-edatista: taller intergeneracional
En aquest taller, tres investigadors de la UdL especialitzats en estudis de l’edat i teatre ens proposem un taller amb dinàmiques i textos que ajuden a explorar la pròpia edat i la dels altres tant com a font de conflicte dramàtic, com a generadora de creativitat; i, en darrera instància, ens demostren el doble rol del teatre en la seva capacitat de reforçar creences culturals i/o generar el canvi social. Taller vinculat al projecte de recerca Prosuedad de la UdL, finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivita. (Activitat per a l’alumnat de Joves)

Xerrada-masterclass amb Andrea Trepat
Andrea Trepat compartirà coneixements i experiència en el camp de la preparació de càstings i processos de selecció. (Activitat per a l’alumnat del CFGS i Teatre per a Adults)

Assaig obert SELFIE
El grup Selfie de l’Aula està format per alumnat jove de l’escola que treballa de manera autònoma i autogestionada en un projecte per a la creació d’un espectacle que veurà la llum a final de curs al Teatre de l’Escorxador. Gaudirem d’un assaig obert per veure 
(Activitat per a l’alumnat de Joves)

A continuació, trobareu el quadre horari amb les diferents activitats que tenim previstes.
Les activitats per a infants, joves i alumnat del CFGS estan programades en el seu horari habitual de classe.

Comparteix