Breus Sant Andreu convoca la segona edició del concurs de dramatúrgia

Aula de TeatreNOTÍCIES

Breus de Sant Andreu convoca la segona edició del concurs de dramatúrgia amb ganes de continuar el projecte impulsat l’any passat i que ha tingut tan bona acollida entre autors i públic. L’objectiu de Breus Sant Andreu és fomentar la creació escènica entre dramaturgs novells mitjançant un concurs d’obres de teatre breus i representant els 4 textos guanyadors durant tres dies a l’antiga fàbrica Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu (Barcelona). A la primera edició de l’any passat vam rebre 40 textos inèdits i una entrada de més de 300 persones de públic. Un balanç que des de l’organització valorem molt positivament i que en aquesta edició esperem consolidar.

Les obres escollides seran representades els dies 17, 18 i 19 de juliol per les quatre companyies de Sant Andreu que ja es van encarregar de portar a escena els textos escollits l’any passat i que mantenen la seva col·laboració en aquesta segona edició i que són Sant Pacià Teatre, Grup Teatral Antifaz, Clip Teatres i Forat Sense Fons de l’Ateneu de Sant Andreu.

FUNCIONAMENT

El projecte Breus de Sant Andreu consta de dues fases: la primera és el concurs de textos breus de dramatúrgia i la segona és la posada en escena dels textos, que es representaran durant tres dies consecutius en espais a l’aire lliure dins el recinte de la Fabra i Coats de Sant Andreu. El concurs està obert a tothom, els textos han de ser en català i inèdits i no poden tenir una durada superior a 15 minuts.

Es poden presentar entre els dies 11 i 21 de març, ambdós inclosos. Un jurat compost per cinc membres: un representant de cadascun dels grups de teatre participants i un membre honorífic -una persona vinculada professionalment a les arts escèniques- escolliran quatre textos. Cada companyia de teatre s’encarregarà de la posada en escena d’un dels textos i es representaran de forma conjunta al juliol. El veredicte es donarà a conèixer al maig i els autors dels textos guanyadors rebran un 10 per cent del total recaptat durant els tres dies de representació.

OBJECTIUS

Breus de Sant Andreu és una proposta transversal perquè té en compte tot el procés de creació: des de la creació del text fins a la posada en escena de l’obra davant del públic. L’objectiu és donar una oportunitat als dramaturgs novells perquè puguin veure representat el seu treball, fer xarxa entre els diferents grups teatrals del barri i oferir una proposta fora dels circuits oficial al públic. En resum, és una proposta de teatre a la fresca per descobrir nous talents i passar una bona estona.

MÉS INFORMACIÓ

Esperem que aquesta segona edició faci que el projecte pugui créixer i consolidar-se al barri. Per això us agrairem si ens ajudeu a fer-ne difusió.

En aquest enllaç trobareu tota la informació sobre el projecte: www.breussantandreu.com També ens podeu escriure: info@breussantandreu.com

Comparteix