TEATRO PARA ADULTOS

Los cursos de teatro para adultos del Aula están pensados tanto para el alumnado que ya tiene experiencia en el mundo del teatro, como para aquellas personas que se quieran iniciar en él. En realidad en los escenarios solamente se enseñan retazos de vida, de manera que  no tiene ninguna otra complicación que tener la voluntad de subir. Como decía William Shakespeare en la obra Como gustéis: «El mundo entero es un teatro, y todos los hombres y mujeres son, simplemente, los comediantes».

La oferta formativa es muy variada y comprende cursos y talleres de lenguajes muy diversos, al gusto de todos.


MATRICULACIÓN

El periodo de matrícula para los cursos de adultos se realiza desde el 1 de septiembre hasta una semana antes de comenzar el curso elegido.

La matrícula se realiza de forma presencial en el Aula, hasta agotar las plazas.


GRUPOS I HORARIOS


TALLERES DE INTERPRETACIÓN


TEATRE PER A GENT GRAN

TALLER D’IMPROVISACIÓ 2

Professor: Albert Anguera
Calendari: Del 21 de febrer a la segona setmana de juny de 2019
Horari: Dijous de 19.30 h a 21.00 h
Preu:  
Explicació: Dirigit tant a persones que volen iniciar-se en la impro com a actors que cerquen noves eines i reptes. Aquest curs t’aportarà de manera pràctica les tècniques per a millorar la confiança a l’escenari, l’expressió verbal i corporal, l´escolta i proposta en equip, estimular la rapidesa mental, el sentit de l´humor i el guionista que portem a dins, ingredients vitals per tal d´actuar històries creades entre tots a l´instant. El curs finalitzarà amb una mostra davant de públic.

TEATRE PER A GENT GRAN

TALLER D’INTERPRETACIÓ PER A JOVES

Professora: Consol González
Calendari: Del 19 de febrer de 2019 al 13 de juny de 2019
Horari: Dimarts de 19.00 h a 22.00 h
Preu:  165 €
Edat: de 18 a 25 anys
Explicació:Taller d’interpretació per a joves de 18 als 25 anys. L’energia, el desig de canviar el món, la seva visió fresca i única, i el treball en equip, a banda del seu talent, són les eines amb les que enfrontem aquest nou taller. La revisió d’un clàssic amb tota la força que només uns joves li poden donar.

ROMEO & JULIET

LES DONES DE LOT

Professor: Eduard Muntada
Calendari: Del 22 de febrer al 26 de juny de 2019
Horari: Divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació:Lot és un personatge bíblic a qui Jahvè salva de la destrucció de Sodoma i Gomorra. La seva dona, picada per la curiositat, es gira per contemplar la destrucció i Jahvè la converteix en estàtua de sal.
En aquest taller volem donar nom a aquelles dones. I volem explicar quines decisions han pres davant de grans conflictes com per exemple les guerres…
El Taller, d’interpretació, estarà bastit amb textos i fragments de diverses autores (Mercè Rodoreda, Catreina Albert, Maria Barbal, ZlataFilipovic, NellySachs, WislawaSzymborska, Herta Muller, SarahKane, Irene Nemirovsky…) i autors, (Josep MªMiró, MaxFrisch…) a més de diversos articles i entrevistes… i la nostra cultura popular.

TEATRE PER A MARES I PARES

DECLAMACIÓ DE TEXTOS

Professor: Jaume Belló
Calendari: Del 4 de febrer de 2019 al 3 de juny de 2019
Horari: Dilluns de 11.30 h a 13.30 h
Preu: 100€
Explicació: Per a poder treballar la lectura expressiva en el seu màxim abast (poesia, monòlegs, escenes teatrals, etc…) El joc amb la veu per a treballar la  forma i el contingut dels textos literaris, de manera que ens pugui preparar per usar tots aquells recursos i que la nostra elocució no sigui plana. (Prosòdia com a element expressiu. Fraseig i entonació – cadència. Ús de pauses i silencis. L’èmfasi. El treball emocional. Buscar la fisiologia del text més que no pas la psicologia. Posada en escena. Interpretació.) El taller acabarà amb una presentació dramatitzada de les lectures escollides i treballades.

LA TEMPESTA

LABORATORI LA TEORIA DELS COSSOS MUTANTS.
“POETA EN NUEVA YORK”

Inscripció oberta per afegir-se al 2n quadrimestre

Professor: Jaume Belló
Calendari: Del 5 d’octubre de 2018 al 18 de juny de 2019
Horari: Divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 330€
            150€ 2n Quadrimestre
Explicació: Aquesta nova edició de la T.C.M. pretén investigar l’univers del surrealisme Lorquià. Un univers que presenta, com una premonició, la negror dels futurs anys de la seva vida, però també l’alegria de la descoberta de la universalitat.

TEATRE PER A GENT GRAN

TALLER DE CREACIÓ A L’ESPAI PÚBLIC

Professor: Ferran Orobitg
Calendari: De l’22 de febrer  al 21 de juny de 2019
Horari: Divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Taller pràctic, amb l’objectiu d’assolir amb els participants, una visió global de les arts de carrer. Donar eines per aprendre a seguir el fil d’una idea o projecte, tenint en compte les diferents limitacions inherents a tot procés creatiu de la creació en l’espai públic.

TEATRE PER A MARES I PARES

TEATRE PER A MARES I PARES

Professora: Consol González
Calendari: Del 3 d’octubre de 2018 al 6 de març de 2019
Horari: Dimecres de 19.15 h a 21.15 h
Preu: 100 €
Explicació: Des de fa uns anys fem aquest taller perquè volem que les mares i pares del nostre alumnat siguin protagonistes. A través d’una experiència fresca, divertida i que serveixi per desconnectar de tota la setmana.

TEATRE PER A MARES I PARES

TEATRE PER A GENT GRAN

Professora: Alba Segura
Calendari: De l’1 d’octubre de 2018 al 24 de maig de 2019
Horari: Dilluns de 10.00 h a 11.30 h
Preu: 80 €
Edat: a partir de 55 anys
Explicació: L’experiència vital és imprescindible pel bagatge de qualsevol actor o actriu.
El taller vol posar-la en valor portant a escena un espectacle que no deixarà indiferent a ningú. Aquest curs tindrem una doble proposta de treball que serà tota una nova aventura.

TEATRE PER A MARES I PARES

PROCESSOS DE CREACIÓ

Professor: João Bosco Amaral
Calendari: Del 5 d’octubre de 2018 al 18 de gener de 2019
Horari: Els divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 120€
Explicació: El Taller pretén mostrar una visió cronològica de la història teatral, amb especial atenció al treball de l’actor, el coneixement de les principals tècniques per a la formació i preparació d’actors i per a la creació de personatges, en els diversos estils i estètiques existents. Així, podran entendre els diferents processos creatius d’acord amb estils / estètiques vigents en cada període, fins arribar a la contemporaneïtat, amb èmfasi en els processos post-Stanislavskinians. CURSOS


TALLER DE DECLAMACIÓ DE TEXTOS

THEATRE JAZZ

Professora: Maricel Cano
Calendari: Del 5 de febrer de 2019 al 28 de maig de 2019
Horari: Dimarts de 19:30 h a 21:00 h
Preu: 100€
Explicació: Aconsegueix una gran qualitat de moviment i estil personal! A través d’aquesta dansa teatral d’arrels Africanes, concebudes a Amèrica a finals del segle XIX, coneixeràs els secrets del Swing i dels aïllaments de les diferents parts del cos. Podràs adaptar-te als diferents ritmes i estils dels musicals tradicionals amb grans dots d’interpretació.

LA TEMPESTA

DANSA FAMILIAR

Professora: Marta Casals
Calendari: 4 sessions:
el 23/02/2019,
el 30/03/2019,
el 27/04/2019
i el 25/05/2019.
Horari: De 10.00 h a 11.15 h 
Preu: 20€
Explicació: Curs de dansa creativa per a un públic familiar i intergeneracional. L’objectiu és educar el cos i crear vincles entre infants i adults a partir del moviment i l’expressió corporal. El joc, la interacció amb material i la música, són les eines per explorar i descobrir possibilitats de moviment. Curs per a infants des d’1 any d’edat a P5 i els adults acompanyants (pare/mare, avis, oncles…).

LA TEORIA DELS COSSOS MUTANTS

DANSA PER NADONS

Professora: Marta Casals
Calendari: 4 sessions
el 21/02/2019
el 28/02/2019
el 7/03/2019
el 14/03/2019
Horaris: Els dijous de 10.00 h  a 11.00 h
Preu: 20€
Explicació: El moviment és present des del naixement, fins i tot el ritme és un concepte innat en l’ésser humà.
Dirigit a nadons des de 4 mesos fins que comencen a caminar i l’adult acompanyant.

EL PERFUM

CANT
INDIVIDUALITZAT

Professor: Francesc Jové
Calendari: Curs 2018/19
Horari: A convenir
Preu: 50 € (4 sessions de 30 minuts)
Explicació: Classes individualitzades de cant en les que es treballarà el funcionament general dels aparells respiratori, fonador i ressonador. Mitjançant una respiració costo-diafragmàtica-abdominal correcta i una bona conciencia corporal per aconseguir  el so personal, l’afinació, l’articulació i la ressonància.

INTERPRETACIO DAVANT CAMERA

CREIXEMENT TEATRAL

Professora: Nuri Zubiri
Calendari: Del 7 de març al 13 de juny de 2019
Horari: Dijous de 19.30 h a 21.30 h
Preu: 95 €
Explicació: En aquest taller posarem la mirada en el treball intern de l’actor.
Estar exposat al públic no és fàcil, desperta el nostre jutge intern, la por a fer-ho malament, a no servir per a aquesta professió, a no ser suficient…
Treballarem a partir de diferents tècniques de teatre i de creixement personal, per tal de recuperar al màxim la nostra capacitat de ser lliures. Prendre consciència d’on estem sentint certs límits, desbloquejar emocions, travessar pors, desconstruir creences limitadores i recuperar la nostra essència: font il·limitada de recursos i creativitat.
Una persona lliure de creences limitadores és un terreny fèrtil per a uns personatges més vius i una vida més plena. Aquest taller és recomanat tant per a actors que vulguin créixer dalt d’un escenari com per persones que desitgin fer un treball personal mitjançant les arts escèniques.TEATRO MUSICAL


WAITRESS

WE LOVE DISNEY

Professorat: Gabriel Solans, Ares Piqué i l’assessorament de cant d’Anna Borrego.
Calendari: Curs quadrimestral. del 20 de febrer al 19 de juny de 2019.
Horari: Dimecres  de 21.15 h a 23.15 h
Preu: 165 €
Explicació: Curs on es treballaranles tècniques d’interpretació, cant i dansa per tal de crear un espectacle musical fet a mida per als alumnes i basat en l’univers Disney i les seves entranyables i conegudíssimes melodies.
Places: 16 places.

MOLT SOROLL

WAITRESS

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació. Anna Borrego, cant. Maricel Cano, coreografia
Calendari: Curs anual. del 2 d’octubre de 2018 al 21 de Juny de 2019.
Horari: Dimarts de 21.15 h a 23.15 h
Preu: 330 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió del musical Waitress, que narra la història d’una cambrera experta en l’elaboració de pastissos que es troba atrapada en una petita ciutat i en un matrimoni sense amor. La celebració d’un concurs culinari en una ciutat propera, li oferirà una oportunitat d’escapar, i es veurà obligada a valorar si complir amb les seves obligacions i compromisos o llençar-se cap a la llibertat. Els seus clients, companys de feia i l’atractiu nou doctor, li oferiran conflictives receptes per la felicitat, però serà ella mateixa qui haurà de decidir.
Places: 14 places.

WOODY ALLEN LOVES MUSICALS

THE SOUND OF MUSIC

Professorat: Ares Piqué i Gabriel Solans, interpretació. Anna Borrego, cant. Maricel Cano, coreografia.
Calendari: Curs anual. del 4 d’octubre de 2018 al 21 de Juny de 2019.
Horari: Dijous de 19.15 h a 21.15 h
Preu: 330 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió del musical The Sound of music
(Sonrisas Lágrimas) que narra la història d’una monja a l’Austria de 1938. La Maria és una alegre novícia que abandona l’abadia per convertir-se en la institutriu dels set fills d’un militar retirat, el capità VonTrapp, vidu des de no fa massa temps. La casa dels VonTrapp funciona com una caserna militar, però la Maria aconsegueix retornar l’alegria als nens i guanyar-se el seu respecte i amor.
Places: 8 places per adults, 8 places a partir de 12 anys

IDIOT

AMERICAN IDIOT

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació. Anna Borrego, cant. Maricel Cano, coreografia.
Calendari: Curs anual. del 4 d’octubre de 2018 al 21 de Juny de 2019.
Horari: Dijous de 21.30 h  a 23.30 h
Preu: 330 €
Explicació: Taller de teatre musical on es treballaran les disciplines d’interpretació, cant i dansa per muntar una versió del musical American Idiot. La trama gira al voltant d’uns personatges de classe treballadora, des dels suburbis de la ciutat fins a Orient Mitjà, que busquen la redempció en un món ple de frustració. Tot plegat acompanyat i explicat a través de les cançons de Green Day. El protagonista és en Johny, un jove que fuig dels suburbis i de les prohibicions dels seus pares per intentar trobar sentit a la seva vida.
Places: 14 places.CURSOS DE MEDIODIA


CURS DE CLOWN

INICIACIÓ/INTERMIG A LES TÈCNIQUES AÈRIES: TELES I TRAPEZI FIXE.

Professorat: Alba Vicario i Javier de Frutos
Calendari: De l’1 d’octubre de 2018 al 28 de gener de 2019
Horari: Dilluns de 15.30 a 17.15h
Preu: 110 €
Edat: A partir de 15 anys
Explicació: Presentem un taller d’iniciació/intermig a dues de les tècniques aèries del circ: tela aèria i trapezi fix. Durant aquests quatre mesos d’aprenentatge que compartirem, us transportarem a l’espai aeri, analitzarem les possibilitats 
de moviment del cos en aquest medi, tan diferent del terra. Aprendrem diferents maneres de pujar, trobar posicions de descans, figures estàtiques i caigudes, així com a portar a altres persones. Amb tot aquest material, l’objectiu és que coneguis a l’element, i que et trobis a gust en ell, en alçada.

CURS CIRC AERI

DANSA CONTEMPORÀNEA

Professora: Marta Casals
Calendari: De l’1 d’octubre de 2018 al 28 de gener de 2019
Horari: Dilluns de 15.30 h a 17.15 h
Preu: 110€
Explicació: Improvisar és una manera de construir. Utilitzarem el moviment com a element de creació i ens basarem en l’escolta, el joc i els estímuls, per a donar-los-hi forma i crear històries i contextos composats de manera instantània. La improvisació és present. Acció i reacció. Creació.

 
 


CURSOS DE FORMACIÓN EDUCATIVA Y SOCIAL


MOVIMENT I SALUD

JOC TEATRAL I EXPRESSIÓ CORPORAL A L’ESCOLA

Professora: Marta Casals
Calendari: del 15  gener al 19 de març de 2019
Horari: dilluns de 17.00 h a 19.00 h
Explicació: Donar eines als professionals per utilitzar el teatre i l’expressió corporal com a eina pedagógica. A través del teatre, la creativitat i exercicis motrius lúdics, els infants coneixen el propi cos i també reconeixen les seves habilitats i limitacions. En aquest curs aprendrem les eines necessàries per afavorir el treball motriu i creatiu dels infants mitjançant el teatre.
Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

MOVIMENT I SALUD

AULA SOCIAL

Professorat: Jaume Belló, Ignasi Busqueta, David Gil, Maria Gil
Calendari: D’octubre a juny, 5 càpsules de diverses sessions cadascuna.
Horari: Dimarts de 19.15 h a 21.30 h
Explicació: L’Aula Social és un projecte de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida que posa a l’abast de la
societat lleidatana eines per dur a
terme accions socials mitjançant
les arts i tècniques escèniques. Podeu consultar la programació de l’Aula Social aquí.

INTERPRETACIÓ PER A DOCENTS

TALLER DE TEATRE PER A DOCENTS

Professor: Jaume Belló
Calendari: del 18 d’0ctubre de 2018 al 21 de març de 2019
Horari: dijous de 17.00 h a 19.00 h
Explicació: Curs de creació col·lectiva amb la incorporació de diferents tècniques teatrals. Al finalitzar el curs es farà una representació pública en forma d’espectacle. Els objectius del curs són: Prendre contacte amb el món teatral a nivell teòric i pràctic, preparar la posada en escena d’una representació teatral, aprendre tècniques bàsiques d’interpretació i reflexionar sobre els ritmes escènics. El contingut del curs consistirà en consciència de l’espai escènic, el joc escènic les improvisacions senzilles i el treball de textos.
Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

 


PROFESSORADO