DRAMA CLASSES
AND WORKSHOPS
FOR ADULTS

The drama classes and workshops for adults are for those pupils who already have experience in the world of theatre as well as for those people who want to begin. In fact, the stage is only a place where snippets of real life are shown, so the only difficult thing is wanting to get up on it. As Shakespeare said in As You Like It, “All the world’s a stage, And all the men and women merely players.”

The classes and workshops on offer are very varied and include workshops of a diversity of styles, to cover all tastes.


ENROLMENT

The enrolment period for the drama classes and workshops for adults takes place from September 1st until a week before the chosen class or workshop starts.

Enrolment must be done in person at the Drama School, until places run out.


GROUPS AND TIMETABLE


ACTING WORKSHOPS


LA TEMPESTA

TEMPESTA, de William Shakespeare

Professor: Ferran Farré
Calendari: 17 de febrer a 16 juny de 2017
Horari: divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: “Tots estem fets de la matèria de què estan fets els somnis”. Calidoscopi inquietant de personatges, trames i simbolismes. Una versió creativa, poètica i intensa a través de l’aigua. Taller de creació i interpretació a partir d’elements plàstics, caracterització, teatre físic, performance, etc.

ROMEO & JULIET

LA VIDA ES SUEÑO

Professor: Ferran Farré
Edat: de 18 a 25 anys, nivell IV de teatre per a joves
Calendari: 10 d’octubre de 2016 a 8 de febrer de 2017
Horari: divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Versió jove actualitzada d’aquesta obra clàssica espanyola on realitat i ficció, miratges, somnis i malsons, consciència i subconscient, bondat i maldat, ens donen la mà en aquest viatge que és la vida. Proposta física (treball de cors i coreografia), coral (posada en escena col·lectiva), visual (projeccions) i plàstica (treball amb materials).

TEATRE PER A MARES I PARES

KRÀMPACK, de Jordi Sánchez

Professora: Mireia Teixidó
Edat: de 18 a 25 anys, nivell IV de teatre per a joves
Calendari: del 17 de febrer al 9 de juny de 2017
Horari: Divendres de 19.00h a 22.00h
Preu: 165 €
Explicació: Una proposta on les amistats i l’enamorament constituiran el tema central, al voltant del qual giren altres temes secundaris que reflecteixen la complexitat de les relacions humanes dels joves: la frustració amorosa, l’autoengany, la dificultat d’autoafirmació de l’individu, la recerca de la felicitat o les ganes de llibertat són tractats des de la comèdia amb uns personatges propers, vius i creïbles i un llenguatge àgil i real.

TEATRE PER A MARES I PARES

TEATRE PER A MARES I PARES

Professor: Albert García
Calendari: 5 d’octubre de 2016 a 27 de març de 2017
Horari: dimecres de 19.15 h a 21.15 h
Preu: 100 €
Explicació: Des de fa uns anys fem aquest taller perquè volem que els pares i mares dels nostres alumnes siguin els protagonistes. A través d’una experiència fresca, divertida i que serveixi per desconnectar de tota la setmana.

TEATRE PER A GENT GRAN

DOÑA ROSITA LA SOLTERA

Professor: Eduard Muntada
Calendari: del 17 de febrer al 16 juny de 2017
Horari: Divendres de 19.00 h a 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: “Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores” és considerada pel mateix autor la millor de les seves obres, amb tota seguretat la més ben estructurada i equilibrada. Taller d’interpretació que clourà amb la presentació d’una versió de l’espectacle de Federico García Lorca; estrenat a Barcelona el 1935. En aquest taller es treballarà: la comèdia i el melodrama en prosa, prosa poètica i el vers.

TEATRE PER A GENT GRAN

TEATRE PER A GENT GRAN

Professor: Jaume Belló
Calendari: 4 d’octubre de 2016 a 29 de maig de 2017
Horari: dimarts de 10.00 h a 12.00 h
Preu: 100 €
Edat: a partir de 55 anys
Explicació: L’experiència vital és imprescindible pel bagatge de qualsevol actor o actriu. Aquest taller vol posar-la en valor portant a escena un espectacle que no deixarà indiferent a ningú.

INTERPRETACIO DAVANT CAMERA

INTERPRETACIÓ DAVANT DE LA CÀMERA

Professor: Óscar Sánchez
Calendari: 7 d’octubre de 2016 a 3 de febrer de 2017
Horari: divendres de 19.00h a 22.00h
Preu: 165 €
Explicació: Curs on es treballaran diverses tècniques d’interpretació destinades a guanyar recursos per actuar amb naturalitat davant de la càmera i conèixer l’especificitat del medi cinematogràfic i audiovisual. Els exercicis treballats conduiran a un curtmetratge final amb els participants com a protagonistes.

LA TEMPESTA

MORIR
(Un moment abans de morir)

Professora: Mireia Teixidó
Calendari:  7 d’octubre de 2016 a 3 de febrer de 2017
Horari: Divendres de 19.00 h 22.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Morir o no, aquest és el dilema que ens presenta Sergi Belbel. Una obra dividida en dues parts, set històries diferents unides per un nexe comú, la Mort, però que donaran un gir dramàtic en la segona part per tal de canviar el destí dels protagonistes.LABS


TALLER DE DECLAMACIÓ DE TEXTOS

TALLER DE DECLAMACIÓ DE TEXTOS

Professor: Jaume Belló
Calendari: 6 de febrer a 29 de maig de 2017
Horari: Dilluns de 11:00 h a 13:00 h
Preu: 95 €
Explicació: Curs on es treballaran diverses tècniques declamatòries destinades a guanyar expressivitat quan llegim textos poètics i narratius en veu alta davant d’un auditori. Crear un estil propi serà l’objectiu en la recerca de com podem aprofundir en habilitats comunicatives.

INTENSIUS D'AXIS SYLLABUS

INTENSIUS D’AXIS SYLLABUS

Professor: Maria Mora
Calendari: 18 i 19 de març de 2017  
Horari: dissabtes de 17.00 h a 20.00 h i diumenges d’11.00 h a 14.00 h
Preu: 25 € cada torn
Explicació: Axis Syllabus extreu informació sobre la locomoció humana, de l’àmbit científic, per dissenyar un entrenament basat en adquirir hàbits saludables d’acord amb l’estructura corporal. També s’analitza la física del moviment per tal d’estalviar energia durant l’activitat física, trobant l’eficiència. Curs apte per a tots els nivells, inclòs debutants.

LA TEMPESTA

CURS D’INICIACIÓ AL DOBLATGE

Professor: Llubí Casas
Calendari: Del 9 de febrer al 31 de març de 2017
Horari: Dijous de 15:15h a 17:15h
Preu: 160 €
Explicació: Curs d’iniciació al doblatge on es pretén que l’alumne faci un petit tast d’aquesta tècnica. Es treballaran diferents àmbits com són: documental, dibuixos animats i persones reals; per tal de fer una evolució favorable en l’aprenentatge i que cadascú pugui descobrir les seves habilitats davant d’un micròfon.

EL PERFUM

CANT INDIVIDUALITZAT

Professor: Francesc Jové
Calendari: Curs 2016/17
Horari: A convenir
Preu: 50 € (4 sessions de 30 minuts)
Explicació: Classes individualitzades de cant en les que es treballarà el funcionament general dels aparells respiratori, fonador i ressonador. Mitjançant una respiració costo-diafragmàtica-abdominal correcta i una bona conciencia corporal per aconseguir  el so personal, l’afinació, l’articulació i la ressonància. Aquestes classes són exclusivament per alumnes ja matriculats en algun curs o taller a l’Aula.

PINTER PLAYS

PINTER PLAYS

Professor: Ferran Farré
Calendari: 1 d’octubre de 2016 a 16 de febrer de 2017
Horari: dissabtes de 10.00 h a 13.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Treball d’escolta/acció. Abordarem els fonaments de la interpretació presents en el teatre de Pinter: relacions de classe, gènere i estatus, amenaça i violència ocultes, pauses i silencis, actitud i organicitat, conflicte i ritme. La posada en escena tindrà un cos unitari a partir d’escenes seleccionades: tornar a casa / El muntaplats / Vells temps / Traïció / Un lleuger malestar / Cendres a les cendres / La festa d’aniversari.

EL PERFUM

EL PERFUM, HISTÒRIA D’UN ASSASSÍ, de Patrick Suskind

Professor: Ferran Farré
Calendari: 18 de febrer a 20 juny de 2017
Horari: dissabtes de 10.00 h a 13.00 h
Preu: 165 €
Explicació: Thriller dramàtic amb tints de gènere de terror. Versió teatral del pervers projecte d’un assassí en sèrie amb talent, al servei del mal… i de l’amor. Laboratori de creació que combina el llenguatge de les arts escèniques, plàstiques i audiovisuals.

LA TEORIA DELS COSSOS MUTANTS

LA TEORIA DELS COSSOS MUTANTS

Professor: Jaume Belló
Calendari: 3 d’octubre de 2016 a juny de 2017
Horari: Dilluns i Dimecres de 16.00 h a 17.30 h
Preu: 330 €
Explicació: Laboratori d’anàlisi i recerca teatral basat en la investigació a partir de les tècniques de transformisme interpretatiu que sofreixen els actors i les actrius quan es posen davant del públic. Cada dia es treballa un recurs interpretatiu que s’aplica al treball actoral.

INTENSIUS D'AXIS SYLLABUS

CURS INTENSIU DE COMPOSICIÓ DE PERSONATGE

Professor: Eugènia González
Calendari: Dissabte 11 i diumenge 12 de febrer
Horari: Dissabte 10.00 h a 14.00 h i 15.00 h a 19.00 h i Diumenge de 10.00 h a 14.00 h
Preu: 60€
Explicació:El curs intensiu de cap de setmana defineix què és la composició de personatges i dóna eines pràctiques i efectives per a crear i interpretar personatges. Treballarem cos i veu, impro, anàlisi de text (sistema específic per a composar personatges) i interpretació d’escenes. Les classes són pràctiques i molt participatives i posen l’accent en l’atenció personalitzada.

ELS CALAIXOS DEL DRAMATURG

ELS CALAIXOS DEL DRAMATURG

Professor: Marc Angelet
Calendari: 13, 15 i 20 de setembre de 2016
Horari: de 18.00 h a 21.00 h
Preu: 40 €
Explicació: Curs d’iniciació a l’escriptura dramàtica. Durant les tres sessions de treball farem un petit recorregut pels diferents recursos dels què disposa el dramaturg. Anirem obrint els calaixos de l’escriptori per veure com s’estructura la creació d’una peça dramàtica. Com passar d’una idea a un text. Com potenciar, engreixar, rectificar, triar tot el material que es genera en l’escriptura d’una obra de teatre.MUSICAL THEATRE


MATILDA

MATILDA

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació; Maria Santallusia, cant; Marta Casals, dansa
Calendari: 1 d’octubre de 2016 a 23 de juny de 2017
Horari: dissabtes de 10.00 h a 13.00 h
Preu: 330 €
Explicació: Curs de teatre musical on es treballarà a partir del musical ‘Matilda’ basat en la novel.la de Roal Dahl i en la seva versió musical de la Royal Shakespeare Company amb música de Tim Minchin. Matilda és la història d’una nena molt especial en un entorn advers. Les seves fabuloses habilitats i la seva relació amb la senyoreta Honey faran que aconsegueixi canviar les injustícies que l’envolten. Dirigit a alumnes de teatre per a joves i adults. 20 places.

RENT

RENT

Professorat: Gabriel Solans i Ares Piqué, interpretació; Anna Borrego, cant; Marta Casals, dansa
Calendari: 4 d’octubre de 2016 a 22 de juny de 2017
Horari: dimarts de 21.15 h a 23.15 h
Preu: 330 €
Explicació: Curs de teatre musical on es treballarà, a partir de l’obra ‘Rent’ de Jonathan Larson, les disciplines d’interpretació, cant i dansa. Rent, la revolucionaria ópera rock de Jonathan Larson guanyadora d’un Premi Pulitzer, narra la història d’un grup de bohemis dels anys 90 que lluiten per expressar-se a través del seu art i que “mesuren la seva vida en amor”. Amb el rerefons de l’East Village de Nova York, aquests amics s’esforcen per aconseguir l’èxit i l’acceptació mentre suporten els obstacles de la pobresa, la malaltia i l’epidèmia de la SIDA. 16 places.

WOODY ALLEN LOVES MUSICALS

WOODY ALLEN LOVES MUSICALS

Professorat: Gabriel Solans, Ares Piqué i Anna Borrego
Calendari: 5 d’octubre de 2016 a 17 de febrer de 2017
Horari: dimecres de 21.15 h a 23.15 h
Preu: 165 €
Explicació: Curs de teatre musical on es treballarà la interpretació a partir de l’univers que Woody Allen crea a les seves pel·lícules, i amb algunes de les seves genials escenes. Tot plegat, ben maridat amb algunes cançons dels musicals més estimats per els alumnes per treballar el cant i la dansa. Un espectacle fet a mida amb i per als alumnes. 16 places

Glee 3

GLEE 3, The New York Story

Professorat: Gabriel Solans, Ares Piqué i Anna Borrego
Calendari: 22 de febrer de 2017 a 21 de juny de 2017
Horari: dimecres de les 21.15 h a les 23.15 h
Preu: 165 €
Explicació: Després de guanyar els Regionals, els ‘New Directions’ comencen el seu camí cap al concurs Nacional de cors a la ciutat dels somnis, New York. És el moment on els seus somnis poden fer-se realitat o poden consagrar-se com a losers per sempre. Taller de teatre musical basat en la sèrie Glee, on cada alumne interpreta el personatge que ell mateix crea i es canten i ballen cançons de l’emblemàtica sèrie. 16 places.MIDDAY COURSES


CURS DE CLOWN

CURS DE CLOWN

Professorat: Ferran Aixalà
Calendari: 3 d’octubre de 2016 a 24 d’abril de 2017
Horari: dilluns de 15.15 h a 17.15 h
Preu: 180€
Explicació: Curs per a descobrir el teu pallasso a través del joc, la improvisació, la imaginació i el plaer d’estar en escena. Un apassionant viatge per a trobar el millor personatge que duus dins: tu mateix.

DANSA IMPROVISACIO

DANSA D’IMPROVISACIÓ

Professorat: Maria Mora
Calendari: 4 d’octubre de 2016 a 25 d’abril de 2017
Horari: dimarts de 15.15 h a 17.15 h
Preu: 180€
Explicació: Improvisar és una manera de construir. Utilitzarem el moviment com a element de creació i ens basarem en l’escolta, el joc i els estímuls, per a donar-los-hi forma i crear històries i contextos composats de manera instantània. La improvisació és present. Acció i reacció. Creació.

CURS CIRC AERI

CURS DE CIRC AERI

Professorat: Alba Vicario i Javi de Frutos
Calendari: 6 d’octubre de 2016 a 27 d’abril de 2017
Horari: dijous de 15.15 h a 17.15 h
Preu: 180€
Explicació: Curs específic d’iniciació a l’acrobàcia aèria. Al llarg d’ell, aprendràs les tècniques bàsiques que et permetran treballar en les teles i el trapezi. Aprendràs diferents maneres de pujar i trobar posicions de descans. Figures estàtiques i caigudes així com a portar a altres persones. Amb tot aquest material l’objectiu és que coneguis l’element i que et trobis a gust en alçada i creant moviment.

 


EDUCATIONAL AND SOCIAL TRAINING COURSES


INTERPRETACIÓ PER A DOCENTS

INTERPRETACIÓ TEATRAL PER A DOCENTS

Professorat: Jaume Belló
Calendari: del 18 doctubre de 2016 al 21 de febrer de 2017
Horari: diimarts de 16.00 h a 18.00 h
Explicació: Curs de creació col·lectiva amb la incorporació de diferents tècniques teatrals. Al finalitzar el taller es farà una representació pública en format d’espectacle.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

MOVIMENT I SALUD

TALLER DE MOVIMENT I SALUT

Professora: Maria Mora
Calendari: del 2 de febrer al 18 de maig de 2017
Horari: dijous de 16.00 h a 18.00 h
Explicació: En aquest taller treballarem el moviment sota la inspiració del treball d’Axis Syllabus. Que busca comprendre la locomoció humana en termes de salut i eficiència. Aquest taller ofereix un espai on conèixer la biologia i el disseny del nostre cos per al moviment. Treballarem de manera teoricopràctica, donant molta importància a la practica, per a trobar el nostre moviment i ampliar mes seves possibilitats.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

EINES PER DOCENTS

EINES TEATRALS PER A DOCENTS 1

Calendari: del 20 d’octubre de 2016 al 29 de gener de 2017
Horari: dijous de 16.00 h a 18.00 h
Explicació: Curs pràctic on l’alumnat obtindrà recursos teatrals específics per a treballar a l’aula. Optimitzarem les habilitats formatives del professorat a través de diferents tècniques. En finalitzar el curs els assistents disposaran d’eines per a treballar la creativitat, l’espontaneïtat i la vessant artística amb els seus alumnes.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.

EINES PER DOCENTS

EINES TEATRALS PER A DOCENTS 2

Calendari: del 7 de març al 16 de maig de 2017
Horari: dimarts de 16.00 h a 18.00 h
Explicació: Curs pràctic on l’alumnat obtindrà recursos teatrals específics per a treballar a l’aula. Optimitzarem les habilitats formatives del professorat a través de diferents tècniques. En finalitzar el curs els assistents disposaran d’eines per a treballar la creativitat, l’espontaneïtat i la vessant artística amb els seus alumnes.

Aquest curs pertany al projecte Universitat Popular de Lleida. Cal fer-ne la inscripció a través de la Regidoria d’educació i infància.ADULTS TEACHING STAFF